Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Németh Szilárd úgy látja, a piaci árnál alacsonyabb árakat állapítottak meg a lakosságnak

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 21-én.
Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 21-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A lakosság számára az átlagos fogyasztás felett is a valós piaci árnál alacsonyabb árakat állapítottak meg a villany- és gázfogyasztásra – magyarázta a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Tusványoson, miután pártja és kormány a teljes tavaszi választási kampányt azzal óbégatta végig, hogy a rezsicsökkentés fenntartható, nem lesz drágulás, ehhez képest a múlt héten kiderült: durván pórul járnak az „átlagfogyasztás” fölött fogyasztó háztartások.

Németh Szilárd a felháborodások nyomán most azt közölte: meghatároztak egy limitet, ameddig a gázt és a villanyt mindenki rezsicsökkentett áron kapja, ez a limit a földgáz tekintetében 1729 köbméter/év, vagyis 144 köbméter/hónap, a villamos energiánál pedig 2523 kilowattóra évenként (kWh), ami 210 kWh havonkénti fogyasztásnak felel meg.

Hangsúlyozta, bevezettek egy új tarifát, az úgynevezett lakossági piaci árat, amely állítása szerint jóval kisebb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár: 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a magyarok kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. A valós, tehát a versenypiaci ára az áramnak 268 forint 90 fillér – mondta.

Megjegyezte: a kedvezményes határig 23 forint 10 fillér az éjszakai áram a háztartások számára, e fölötti fogyasztásnál pedig 62 forint 90 fillér.

Kitért rá: a földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz