Siófokon sem rendeznek tűzijátékot, inkább óvodai étkeztetésre költik a pénzt

Ünnepi tűzijáték 2017-ben Budapesten.
Ünnepi tűzijáték 2017-ben Budapesten. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elállt az augusztus 20-i tűzijáték megrendezésétől Siófok, ahol a város az intézkedéssel egyrészt az orosz-ukrán háborúban szenvedőkkel vállal szolidaritást, illetve az így megmaradó pénzt inkább hasznos közcélra fordítják.

„A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és pusztulnak egy értelmetlen konfliktus áldozataiként. Európa, azon belül hazánk is, borzalmas gazdasági helyzetbe került, sokaknak az is kérdés, hogy az ősztől miképp fogják kifizetni a rezsijüket, mennyi marad egyáltalán élelemre, ruházkodásra”

– olvasható a Siófokot 2014 óta vezető dr. Lengyel Róbert polgármester Facebook-posztjában. A tűzijátékkal megspórolt pénzt az óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítják.

Mert úgy érzem, így helyes…A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és…

Posted by Dr. Lengyel Róbert on Tuesday, July 19, 2022

Salgótarjánban sem lesz tűzijáték, helyette az Orbán-kormány által lényegében kicsinált kata-adózás miatt bajba kerülteket segítik, valamint a megdráguló rezsiárak károsultjainak szerveznek tanácsadó foglalkozást.

Mindeközben a kormány részéről egyelőre nem érkezett olyan hír, hogy lefújnák az augusztus 20-i környezetszennyező, állatbarátnak sem mondható gigászi budapesti pénzégetést, melyre mintegy 1,6 milliárdot, azaz hozzávetőlegesen 6100 havi garantált bérminimumnak megfelelő forinthegyet sóhajtanak el.

Kapcsolódó hírek