Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Személyre szabott szemkörnyékápolás

Személyre szabott szemkörnyékápolás

Tudtad, hogy a bőr természetes kollagén termelése már 25 éves korban csökkenni kezd? Emiatt már 30 éves korod előtt érdemes gondoskodni a szemkörnyékápolásról, így tudod késleltetni az apró, szem körüli ráncok megjelenését. Nézzük meg, milyen hatóanyagokat ajánlott alkalmazni a különböző életkorokban a szem körüli ráncok mélységének mérséklésére!

Megelőzés 30 éves kor alatt

Természetesen nem lehet pontosan meghatározni azt, hogy mikor jelennek meg az első ráncok, hiszen ez személyenként eltérő. Ahogy azonban mindenben, a ránckezelésben is érdemes a megelőzést szem előtt tartani, hiszen könnyebb kitolni a barázdák megjelenésének idejét, mint eltüntetni a már meglévőket. A SzépségCenter bőröregedés elleni készítményei kiválóan alkalmasak ennek a feladatnak az ellátására.

A kollagéntermelés csökkenésének kezdetekor, 25 éves kor körül elegendő csupán valamilyen könnyű szemkörnyékápolót használni. Jó szolgálatot tehetnek ilyenkor a hialuronsavas vagy peptides termékek. Mivel a ráncok kialakulásához nagyban hozzájárul az erős napsugárzás is, hiba lenne elfeledkezni a fényvédő használatáról is.

Ápolás 30-40-50 évesen

A 30-as életév elésekor, de különösen a 40-es évek beköszöntekor már komplexebb, összetettebb kozmetikumok használatára van szükség. Olyan termékekre, amelyek magas hatóanyag-tartalommal rendelkeznek. Ugyancsak a hialuronsavas és peptides kozmetikumok előnyösek, ezeket azonban jóval koncentráltabb mértékben kell alkalmazni, mint 30 éves kor alatt.

50 évesen a kollagén és a Q10 pótlását kell elősegíteni, amely anti-aging termékek alkalmazásával oldható meg. A bakuchiol igen hatásos ebben az időszakban, hiszen megemeli a szemhéjat, feszesíti a szemek környékét, a koffein pedig csökkenti a szemkörnyék ödémásodását. Előnyös tulajdonságainak hála egy ilyen hatóanyagokkal rendelkező készítményt az arcra és a dekoltázsra is érdemes alkalmazni, hiszen ezeken a részeken is roppant szembetűnő az idő múlása.

A bakuchiol igen új és népszerű öregedésgátló hatóanyag érzékeny bőrre, hatása hasonló a retinolhoz: javítja a bőrtónust, halványítja a ráncokat és a pigmentfoltokat, valamint serkenti a kollagéntermelést. Minden életkorban, de különösen 50 év felett mindenképpen ajánlott alkalmazni!

A szemkörnyék leggyakoribb problémái

Talán nem is szükséges pontosan meghatározni, de szemkörnyéki problémák alatt a sötét karikákat, a szem körüli ráncokat és a puffadást értjük, amelyek nemcsak esztétikailag nem túl előnyösek, de egészségügyi problémák meglétét is jelezhetik.

A szem alatti sötét karikákat az alváshiány, vashiány, hormonális változások, míg a puffadtságot a vízvisszatartás, a rossz nyirokkeringés okozhatja. Ha a szem környékén a bőr száraz, a ráncok látványosabbak lesznek majd. Gondoskodj az említett problémák kezeléséről minőségi ázsiai kozmetikumok segítségével!

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten