Baleset

Két férfit holtan találtak Budapesten

Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Eljegyzési gyűrű választása a kéz formája alapján

gyuru

Amikor eljegyzési gyűrűt vásárolsz a leendő házastársadnak, létfontosságú, hogy az ujjait és a keze formáját is figyelembe vedd. Ezzel ugyanis elkerülheted azt a helyzetet, hogy a gyűrű nem néz ki olyan jól, amikor felhúzod.

Attól függően, hogy rövidek vagy hosszúak az ujjai a párodnak, nagy vagy kicsi a keze, az általad választott dizájn a végén egészen másképp fog kinézni a kezén. A találgatások kiküszöbölése érdekében összeállítottunk egy listát a gyakori ujjtípusokról és kézformákról, valamint arról, hogy mire kell figyelni.

Rövid ujjak

A megfelelő eljegyzési gyűrű valóban kiemeli a rövidebb ujjakat, hogy hosszabbnak és karcsúbbnak tűnjenek, akár vékonyak, akár szélesek. A keskenyebb szalagok például ideálisak ilyen esetben, mert segítenek egyensúlyt teremteni a gyűrű, az ujjak és a kéz között. Ha nem tudod, hogy néz ki egy ilyen típus, nézz szét a Gyűrűguru oldalán, ahol eljegyzési gyűrűk, sőt, még olcsó menyasszonyi ékszerek is kaphatóak, rövid ujjakra is biztosan találsz majd szép darabot!

Hosszú ujjak

A hosszú ujjak megfelelnek a „minél nagyobb, annál jobb” mottónak. Tehát a merész, nagyobb fazonok viselése a hosszú ujjú hölgyek számára igazán szerencsés. Ezért nyugodtan válassz extravagánsabb gyűrűket, színes gyémántokkal és drágakövekkel.

A hercegnős csiszolású gyémántok és a lekerekített kövek például tökéletesek a hosszabb ujjakhoz, és simává varázsolják társad gyönyörű kézformáját. De a szélesebb szalag is jó választásnak bizonyulhat, mivel kiegészíti az ujjak hosszú terjedelmét.

Vékony ujjak

Ha a karcsú ujjaknak megfelelő eljegyzési gyűrűt választasz, ügyelj arra, hogy ne terheld túl a gyémántot. A kis gyémántok kissé szélesebb szalaggal kombinálva segítik, hogy a párod ujjai kevésbé tűnjenek karcsúnak. Ez pedig így kicsit arányosabbá tesz mindent.

A karcsúbb ujjakhoz általában egy vastagabb szalag használata javasolt. Ezzel ugyanis a szélesség illúziója kelthető.

Karcsúsító stílusok széles ujjakhoz

Annak elkerülése érdekében, hogy párod ujjai nagyon szélesnek tűnjenek, próbáld meg elkerülni a keskeny köveket vagy a gyűrűket, mert ezek általában még vastagabbá teszik őket. Minél nagyobb és szembetűnőbb az eljegyzési gyűrű, annál jobb.

Ilyenkor főként a smaragd és a téglalap alakú kövek az ideálisak. A keskeny és közepes szélességű szalagok pedig lehetővé teszik, hogy a kő legyen a legfontosabb elem a kezén.

Kis kéz

Ilyen esetben a finom, minőségi gyémánt választása kulcsfontosságú. Továbbá a szélesebb sávok aránytalannak és túlsúlyosak tűnhetnek a párod kis kezein, ezért egy kis gyémánttal ellátott finom gyűrűszett tökéletes választás számára.

Nagy kéz

Ha párod keze nagyobb, akkor a fürt és az Asscher gyűrű a legjobb választási lehetőségek, mivel ezek mind olyan merészebb stílusok, amelyek arányosak a kezével.

Végső gondolatok

A megfelelő gyűrű kiválasztása időbe telik, mivel sokféle stílus létezik. Bizonyos verziói a párod kezének legjobb és kevésbé kedvelt tulajdonságait is ki tudják emelni, ezért nem mindegy, hogy melyik mellett teszed le a voksodat.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatóval segítünk majd rálelni a partnered egyedi kéz formájának megfelelő tökéletes eljegyzési gyűrűre.

Ez is érdekelhet:
Karambolozott Parragh László

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Vitályos „zsírra szállt por” Eszter most távcsővel keresi a szárnyasokat egy gangos bérház belső udvarán

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Videóval üzent Magyar Péter a fideszeseknek, akik két napja a péniszén lovagolnak

Meglepő dolgokat árverez el a NAV, valakik most jól járhatnak