Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Eljegyzési gyűrű választása a kéz formája alapján

Eljegyzési gyűrű választása a kéz formája alapján

Amikor eljegyzési gyűrűt vásárolsz a leendő házastársadnak, létfontosságú, hogy az ujjait és a keze formáját is figyelembe vedd. Ezzel ugyanis elkerülheted azt a helyzetet, hogy a gyűrű nem néz ki olyan jól, amikor felhúzod.

Attól függően, hogy rövidek vagy hosszúak az ujjai a párodnak, nagy vagy kicsi a keze, az általad választott dizájn a végén egészen másképp fog kinézni a kezén. A találgatások kiküszöbölése érdekében összeállítottunk egy listát a gyakori ujjtípusokról és kézformákról, valamint arról, hogy mire kell figyelni.

Rövid ujjak

A megfelelő eljegyzési gyűrű valóban kiemeli a rövidebb ujjakat, hogy hosszabbnak és karcsúbbnak tűnjenek, akár vékonyak, akár szélesek. A keskenyebb szalagok például ideálisak ilyen esetben, mert segítenek egyensúlyt teremteni a gyűrű, az ujjak és a kéz között. Ha nem tudod, hogy néz ki egy ilyen típus, nézz szét a Gyűrűguru oldalán, ahol eljegyzési gyűrűk, sőt, még olcsó menyasszonyi ékszerek is kaphatóak, rövid ujjakra is biztosan találsz majd szép darabot!

Hosszú ujjak

A hosszú ujjak megfelelnek a „minél nagyobb, annál jobb” mottónak. Tehát a merész, nagyobb fazonok viselése a hosszú ujjú hölgyek számára igazán szerencsés. Ezért nyugodtan válassz extravagánsabb gyűrűket, színes gyémántokkal és drágakövekkel.

A hercegnős csiszolású gyémántok és a lekerekített kövek például tökéletesek a hosszabb ujjakhoz, és simává varázsolják társad gyönyörű kézformáját. De a szélesebb szalag is jó választásnak bizonyulhat, mivel kiegészíti az ujjak hosszú terjedelmét.

Vékony ujjak

Ha a karcsú ujjaknak megfelelő eljegyzési gyűrűt választasz, ügyelj arra, hogy ne terheld túl a gyémántot. A kis gyémántok kissé szélesebb szalaggal kombinálva segítik, hogy a párod ujjai kevésbé tűnjenek karcsúnak. Ez pedig így kicsit arányosabbá tesz mindent.

A karcsúbb ujjakhoz általában egy vastagabb szalag használata javasolt. Ezzel ugyanis a szélesség illúziója kelthető.

Karcsúsító stílusok széles ujjakhoz

Annak elkerülése érdekében, hogy párod ujjai nagyon szélesnek tűnjenek, próbáld meg elkerülni a keskeny köveket vagy a gyűrűket, mert ezek általában még vastagabbá teszik őket. Minél nagyobb és szembetűnőbb az eljegyzési gyűrű, annál jobb.

Ilyenkor főként a smaragd és a téglalap alakú kövek az ideálisak. A keskeny és közepes szélességű szalagok pedig lehetővé teszik, hogy a kő legyen a legfontosabb elem a kezén.

Kis kéz

Ilyen esetben a finom, minőségi gyémánt választása kulcsfontosságú. Továbbá a szélesebb sávok aránytalannak és túlsúlyosak tűnhetnek a párod kis kezein, ezért egy kis gyémánttal ellátott finom gyűrűszett tökéletes választás számára.

Nagy kéz

Ha párod keze nagyobb, akkor a fürt és az Asscher gyűrű a legjobb választási lehetőségek, mivel ezek mind olyan merészebb stílusok, amelyek arányosak a kezével.

Végső gondolatok

A megfelelő gyűrű kiválasztása időbe telik, mivel sokféle stílus létezik. Bizonyos verziói a párod kezének legjobb és kevésbé kedvelt tulajdonságait is ki tudják emelni, ezért nem mindegy, hogy melyik mellett teszed le a voksodat.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatóval segítünk majd rálelni a partnered egyedi kéz formájának megfelelő tökéletes eljegyzési gyűrűre.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz