Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Több embert feljelentettek a rendőrök a tegnapi katás megszorítás elleni tüntetés után

Egy állapotos nő is rossz helyen tiltakozott; neki nem csavarták ki a karját, anélkül is mentőt hívtak hozzá.

RövidenRöviden
Több embert feljelentettek a rendőrök a tegnapi katás megszorítás elleni tüntetés után
Fotó: Facebook/Gyöngyösi TV

Több ember ellen feljelentést tettek Orbán Viktor rendőrei a keddi fővárosi demonstrációval összefüggésben, amikor is a kisadózó vállalkozók tételes adójának szigorítása, ellehetetlenítése ellen zajlott tüntetés, még a kora esti órákban is blokkolva a Margit híd forgalmát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sirámában azt írta: az első demonstráció az V. kerületi Kossuth téren kezdődött délelőtt, majd a résztvevők átvonultak a Margit hídra, teljes szélességében elzárva azt. Erről a gyűlésről előzetes bejelentés nem érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra – emelték ki.

Kedden 12 órakor arról érkezett bejelentés a BRFK-ra, hogy az Erzsébet hídon is gyűlést tartanak. A résztvevők itt a belső sávokat foglalták el 14 óra 40 percig, a forgalom addig a szabad sávokon rendőri irányítás mellett haladt. Az Erzsébet hídon nem történt rendőri intézkedés – közölték.

A Margit hídon a nap folyamán, illetve az odavezető útvonalakon ugyanakkor több rendőrségi intézkedés is történt. Egy férfi leköpte egy járőrautó szélvédőjét, amikor a rendőrök tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy a közlekedés akadályozásával szabálysértést követnek el. A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a rendőrök előállították a II. kerületi kapitányságra, ahol garázdaság miatt indult ellene eljárás. Ugyanez a férfi később visszatért a Margit hídra, és 20 óra körül a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a villamossíneket. Amikor a Készenléti Rendőrség tagjai megpróbálták a járdára vinni, üvöltözve rájuk támadt:

az egyik rendőrt állítólag kétszer fejen rúgta, egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni.

Közben belekapaszkodott a rendőr derékszíján a póttárat tartó tokba, majd a kieső tárat felvette, és arrébb dobta. A rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd a férfit ismét előállították a II. kerületi kapitányságra, és vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

A rendőrök kerítettek egy bódultnak tűnő nőt is, akit kábítószer-mintavételre állítottak elő. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért a nővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Továbbá szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen, aki villamos ütközőjén utazott, egy másik ellen pedig azért, mert a többszöri felszólítást követően is tovább akadályozta villamosforgalmat!

A BRFK közleményében kitért arra is, hogy egy állapotos nő sem volt hajlandó elhagyni a síneket, 20 óra körül rosszullétre panaszkodott, de a rendőrökkel nem működött együtt. Mentőt hívtak hozzá.

Az állami karhatalom mindezeken kívül 12 emberrel szemben tett szabálysértési feljelentést, mert a Teréz körúton két forgalmi sávot elfoglalva, a közlekedőket akadályozva kerékpároztak. Tíz embert megbírságoltak, illetve feljelentettek a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

Mindezt tehát azért, mert a parlament fideszes többsége kedden rohamtempóban több százezer dolgozó, adózó tisztességes kisvállalkozót lehetetlenített el a megszorítással, akik ezért nem átalltak utcára vonulni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Magyar Péter tüntetést hirdetett estére

Törley Katalin: Lökdöstek, megütöttek, lekurváztak Orbán rajongói március 15-én

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány