Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Közlekedés

Kalauz nélkül fognak közlekedni a vonatok Pilisvörösvár és Rákos között

Több embert feljelentettek a rendőrök a tegnapi katás megszorítás elleni tüntetés után

Egy állapotos nő is rossz helyen tiltakozott; neki nem csavarták ki a karját, anélkül is mentőt hívtak hozzá.

RövidenRöviden
Több embert feljelentettek a rendőrök a tegnapi katás megszorítás elleni tüntetés után
Fotó: Facebook/Gyöngyösi TV

Több ember ellen feljelentést tettek Orbán Viktor rendőrei a keddi fővárosi demonstrációval összefüggésben, amikor is a kisadózó vállalkozók tételes adójának szigorítása, ellehetetlenítése ellen zajlott tüntetés, még a kora esti órákban is blokkolva a Margit híd forgalmát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sirámában azt írta: az első demonstráció az V. kerületi Kossuth téren kezdődött délelőtt, majd a résztvevők átvonultak a Margit hídra, teljes szélességében elzárva azt. Erről a gyűlésről előzetes bejelentés nem érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra – emelték ki.

Kedden 12 órakor arról érkezett bejelentés a BRFK-ra, hogy az Erzsébet hídon is gyűlést tartanak. A résztvevők itt a belső sávokat foglalták el 14 óra 40 percig, a forgalom addig a szabad sávokon rendőri irányítás mellett haladt. Az Erzsébet hídon nem történt rendőri intézkedés – közölték.

A Margit hídon a nap folyamán, illetve az odavezető útvonalakon ugyanakkor több rendőrségi intézkedés is történt. Egy férfi leköpte egy járőrautó szélvédőjét, amikor a rendőrök tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy a közlekedés akadályozásával szabálysértést követnek el. A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a rendőrök előállították a II. kerületi kapitányságra, ahol garázdaság miatt indult ellene eljárás. Ugyanez a férfi később visszatért a Margit hídra, és 20 óra körül a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a villamossíneket. Amikor a Készenléti Rendőrség tagjai megpróbálták a járdára vinni, üvöltözve rájuk támadt:

az egyik rendőrt állítólag kétszer fejen rúgta, egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni.

Közben belekapaszkodott a rendőr derékszíján a póttárat tartó tokba, majd a kieső tárat felvette, és arrébb dobta. A rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd a férfit ismét előállították a II. kerületi kapitányságra, és vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

A rendőrök kerítettek egy bódultnak tűnő nőt is, akit kábítószer-mintavételre állítottak elő. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért a nővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Továbbá szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen, aki villamos ütközőjén utazott, egy másik ellen pedig azért, mert a többszöri felszólítást követően is tovább akadályozta villamosforgalmat!

A BRFK közleményében kitért arra is, hogy egy állapotos nő sem volt hajlandó elhagyni a síneket, 20 óra körül rosszullétre panaszkodott, de a rendőrökkel nem működött együtt. Mentőt hívtak hozzá.

Az állami karhatalom mindezeken kívül 12 emberrel szemben tett szabálysértési feljelentést, mert a Teréz körúton két forgalmi sávot elfoglalva, a közlekedőket akadályozva kerékpároztak. Tíz embert megbírságoltak, illetve feljelentettek a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

Mindezt tehát azért, mert a parlament fideszes többsége kedden rohamtempóban több százezer dolgozó, adózó tisztességes kisvállalkozót lehetetlenített el a megszorítással, akik ezért nem átalltak utcára vonulni.

Ez is érdekelhet

Nagy ellenőrzésbe kezd a rendőrség az utakon

Kirúgták a munkahelyéről a Magyar Péter szombati tüntetésén felszólaló volt lelkészt

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt