Tüntetők lezárták a Margit hidat

A kisvállalkozók megszorítása miatt tiltakoznak, megbénult a forgalom.

Tüntetők lezárták a Margit hidat
Fotó: Facebook/Gyöngyösi TV

Tüntetők tiltakoznak a fővárosban a katás vállalkozók megszorítása ellen; a Kossuth téren gyülekezők a Margit hidra vonultak kedden délelőtt, ahol megbénították a forgalmat.

A hétfőn benyújtott törvényjavaslatot bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül, kedden tárgyalja és fogadhatja el a fideszes Országgyűlés, hogy aztán szeptember 1-től már életbe is lépjen, ellehetetlenítve több százezer kisvállalkozót.

A Kossuth téren egyebek között „Ne vedd el a katát!”, „Ne szavazd meg!” jelszavakat skandálták.

A téren megjelentek ellenzéki politikusok, így például az MSZP, a Momentum, az LMP, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd képviselői is. Közülük többen a tüntetőkkel átvonultak a Margit hídra.

Nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el, a margitszigeti lejárónál.

A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak meg másokat a szabad mozgásban, és az úttestről menjenek a járdára.

A Budapesti Közlekedési Központ kedden a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 4-es és a 6-os villamos a Margit híd, budai hídfő és az Oktogon között nem közlekedik, helyettük az 1-es és az 2-es metrót ajánlják.

Kapcsolódó hírek