Baleset

Tragédia Akasztónál, egy ember meghalt, többen megsérültek

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Megszólalt a MÁV a hajnali tehervonat ütközés kapcsán

Kétezer tonnás szerelvény ért utol egy másikat, az anyagi kár meghaladja a 100 millió forintot.

baleset-biatorbagy
Kisiklott tehervonat Biatorbágy és Herceghalom között 2022. július 10-én. Fotó: mavcsoport.hu

Jól működött a biztosítóberendezés a vasárnap kora reggeli baleset idején, amikor tehervonatok ütköztek Biatorbágy és Herceghalom között

– közölte a MÁV szóvivője a baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Biber Anett elmondta, lezajlott a baleset vizsgálata, amely megállapította, hogy jól működött a biztosítóberendezés, nem volt semmilyen műszaki meghibásodás a baleset idején. A MÁV-csoport, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat – jelentette ki.

A balesetben személyi sérülés nem történt, a kár – a jelenlegi becslések szerint – meghaladja a 100 millió forintot.

Tehervonatok ütköztek Biatorbágynál

Tehervonatok ütköztek BiatorbágynálA Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon vasárnap 00:19-kor Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak. A balesetben több kocsi is kisiklott, a kár a 100 millió forintot is meghaladja. A mentési munkát elkezdték, először lebontották a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, hogy a daru biztonságosan dolgozhasson. Ezek után megkezdték a kisiklott tehervagonok beemelését, majd a sérült pályaszakasz kijavítása kezdődik. Az egyik vágány 40 centiméterrel, a másik 15 centiméterrel mozdult el eredeti helyéről. Megsérültek a betonaljak, ezek közül ötvenet cserélni kell, és a sínszálak cseréjére is szükség lesz. Ha az ütemterv szerint tudnak dolgozni a szakemberek, az egyik vágányt hétfőn visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer/órás sebességkorlátozással. A balesetben személyi sérülés nem történt. A biztosító berendezés jól működött, a vizsgálatok a MÁV felelősségét nem állapították meg.ℹ️ Amennyiben az utasok szeretnék a menetjegyüket visszaváltani, kártérítési igényt benyújtani, azt megtehetik a MÁV-START ügyfélszolgálatán.Aktuális közlekedési információ a MÁVINFORM oldalán érhető el: https://www.facebook.com/Mavinform1/Biber Anett

Posted by MÁV on Sunday, July 10, 2022

Biber Anett felidézte: a Budapest-Győr vasútvonalon, a Biatorbágy felől Herceghalom irányába közlekedő tehervonat utolérte, majd nekiütközött az előtte haladó másik tehervonatnak. Az első tehervonat üres gabonaszállító kocsikat továbbított, az ütközés következtében hét kocsija siklott ki, amelyből három az oldalára borult. Az ebbe a szerelvénybe belefutó vonat kétezer tonnás volt – tette hozzá.

A vonatközlekedés szünetel ezen a szakaszon, Biatorbágy és Herceghalom között pótlóbuszok viszik az utasokat.

A helyreállítás jelenleg is zajlik, a szakemberek egy daruval próbálják visszaemelni a kisiklott kocsikat, a cél, hogy valamilyen módon futóképessé tegyék azokat, hogy be tudják vontatni a legközelebbi állomásra.

Biber Anett hozzátette: a baleset következtében az egyik vágány 40 centiméterrel, a másik 15 centiméterrel mozdult el eredeti helyéről. Megsérültek a betonaljak, ezek közül ötvenet cserélni kell, és a sínszálak cseréjére is szükség lesz.

A tervek szerint az egyik vágányt hétfőn visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Amennyiben az utasok szeretnék a menetjegyüket visszaváltani, kártérítési igényt benyújtani, azt megtehetik a MÁV ügyfélszolgálatán – tette hozzá Biber Anett.

Ez is érdekelhet:
Ferencváros és Kelenföld között is lerohadt a MÁV, felsővezeték-szakadás miatt nem járnak a vonatok

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Elmagyarázta a MÁV, hogyan kell melegben utazni és miért egyre több a késés, vonatkimaradás

Ma is alakít a MÁV: kisiklott egy motorvonat Lengyeltótiban

Ma is leszakadt a felsővezeték a „felújított” hegyeshalmi vasútvonalon

Elsodort egy embert egy vonat Kisvárdán

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott

Ma is felkelt a nap, tehát ma is lerohadt a vonatközlekedés a győri fővonalon

Vonat és autó ütközött Egerfarmosnál; Ferihegynél elütött egy embert az IC