Összeütközött két tehervonat Biatorbágynál, több kocsi kisiklott

Mindkét vágány elesett, áll a forgalom az egyik legfontosabb, 1-es számú vasúti fővonalon.

Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. A balesetben több kocsi is kisiklott; a két település között nem közlekednek a vonatok.
Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. A balesetben több kocsi is kisiklott; a két település között nem közlekednek a vonatok. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban Biatorbágy és Herceghalom között, a balesetben több kocsi is kisiklott.

A vasúttársaság közleménye szerint mindkét vágányt kizárták a forgalomból, a baleset miatt Biatorbágy és Herceghalom között a vonatközlekedés egyáltalán nem lehetséges. A kárfelmérést, helyreállítást és a vizsgálatot megkezdték.

Az esti tehervonat baleset képei.

Posted by Dobos István János on Saturday, July 9, 2022

A vizsgálatok hosszabb időt vesznek igénybe, ezért vasárnap jelentős forgalomkorlátozásokkal, változásokkal kell számolniuk a győri vonalon utazóknak – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Vasárnap nem közlekedik a Keleti pályaudvarról Szombathelyre 6:15-kor induló Savaria IC vonat, a Keleti pályaudvarról Zürichbe 6:40-kor induló 162-es számú railjet, valamint a Keleti pályaudvarról Sopronba 7:15-kor induló 932-es számú Tűztorony IC.

A Keleti pályaudvarról Münchenbe 7:40-kor induló 60-as számú railjet Tatabányáról indul.

Kerülő útirányon át Székesfehérvár-Komárom érintésével közlekedik a Keleti pályaudvarról Prágába 4:50-kor induló 280-as számú Metropolitan EC, a Bukarestből a fővárosba érkező, a Keletiből Bécsbe 5:40-kor továbbinduló 346-os számú Dacia nemzetközi gyors.

A Mávinform közölte azt is, hogy a fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti utazási okmányokat a Kelenföld-Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra.

Kapcsolódó hírek