Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

„Nem fogják áthárítani”: Jön az áremelés a Telekomnál

A régi ügyfelek is megszívják, de a jövőben mindenkire ráverik az inflációval növelt díjakat.

RövidenRöviden
„Nem fogják áthárítani”: Jön az áremelés a Telekomnál
Fotó: Unsplash/Mika Baumeister

Nem hagyják érintetlenül a legnagyobb hazai piaci szereplőt, a Magyar Telekomot sem a „kedvezőtlen gazdasági folyamatok” és a távközlési iparágon végigsöprő díjemelési hullám – írja a HWSW annak kapcsán, hogy szeptember 1-től számos, elsősorban régebbi tarifa havi és elérési díját megdrágítja a Telekom.

A lap szerint a szolgáltató az előfizetők részére júliusban kiküldött számlalevelében közli, hogy számos, elsősorban régebbi díjcsomagot és opciót érintően megemeli előfizetési és igénybe vételi díjait.

A lépés a Telekom részéről kis túlzással tabukat döntöget – jegyzik meg –, tekintve, hogy a szolgáltató korábbi gyakorlata alapján soha nem nyúlt hozzá a régebbi konstrukciók díjazásához, így előfordulhatott, hogy az ügyfelek hosszú éveken keresztül változatlan havi díj mellett használhattak egy-egy szolgáltatást, hacsak időközben nem szerződtek át újabb díjcsomagra.

A másik változás azonban már minden ügyfelet érint: eszerint az új, szeptember 1-től érvényes általános szerződési feltételek kimondják, hogy a Telekom az „általa nyújtott szolgáltatások és azok ellenértéke közötti arányosság megőrzése érdekében”, az általános inflációból eredő pénzbeli értékvesztés ellensúlyozása céljából a Lakossági ÁSZF Törzsrészébe egy új, inflációs árkorrekciót rögzítő klauzát illeszt be.

Vagyis a jövőben az infláció mértékével folyamatosan, mindenkinek emelgetni fogják a havidíjait, legyen az mobil hang, mobil internet, vezetékes internet, vezetékes telefon vagy tévé előfizetés.

A díjváltozások kapcsán a Telekom a HWSW-nek hangsúlyozta (mi mást tehetett volna): a drágításnak semmi, de semmi köze nincs a szolgáltatóra kirótt, egyébként éves szinten nagyjából 25 milliárd forintos plusz adóterhet jelentő extraprofitadóhoz.

Brutális áremelésre készül a Telekom, ez minden ügyfélnek fájni fog

Rendkívüli béremelésről döntött a Magyar Telekom, hatalmas összeget szórnak szét

3 milliárd forintot oszt szét a dolgozóinak a Magyar Telekom

Jöhet az újabb benzinárstop, ekkor dönthet róla a kormány

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért