Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Szijjártó: sajnos jelenleg a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon

RövidenRöviden

Emberi jogi szervezetek adatai szerint 360 millió keresztény él olyan helyen a világon, ahol fenyegetésnek, hátrányos megkülönböztetésnek vagy üldöztetésnek van kitéve, míg öt évvel ezelőtt ez a szám 245 millió volt – állította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Londonban.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a vallás és meggyőződés szabadságával kapcsolatos miniszteri konferencián arról vartyogott, hogy a kormány továbbra is feladatának tekinti a keresztény közösségek támogatását, így hozzájárulva a vallásszabadság biztosításához!

Erre példaként hozta fel, hogy a Hungary Helps program keretében már állítólag félmillió embernek segítettek a hazatérésben vagy az otthon maradásban, s több mint százmillió dollárt fordítottak iskolák, kórházak és templomok építésére, felújítására és működtetésére.

Felszólalásában arról is magyarázott, hogy a kereszténységnek napjainkban két fő kihívással kell szembenéznie: az agresszív szekularizációval és a masszív üldöztetéssel. „Sajnos jelenleg a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon” – mesélte a magyar külügyminiszter, miközben „hazájában” éppen 405 forint fölé ért az euró, de szerinte inkább az a fontos topik most, hogy az elmúlt tíz évben háromezer templomot építettek vagy újítottak fel Közép-Európa magyarlakta térségeiben, Magyarországon kétszeresére nőtt az egyházi fenntartású iskolák száma, az ezekben tanuló diákok részaránya 10 százalékról 20 százalékra nőtt!

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

264 millió forint közpénzbe került Szijjártó három repülőútja tavaly egy luxusgéppel

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány