Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

DK: Orbán Viktor és a Fidesz tette tönkre a forintot

2010-ben 275 forintos euróárfolyam mellett vették át a kormányzást a baloldaltól.

Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozójára, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én.
Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozójára, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Európai Tanács

A forintot Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz tette tönkre 12 év alatt – jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs keddi, online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kabinet 2010-ben 275 forintos euróárfolyam mellett vette át a kormányzást a baloldaltól.

Nem a háború, hanem Orbán Viktor a gyenge forint és a „megállíthatatlan infláció” oka – állította a képviselő. A politikus arról beszélt, hogy a kormány eladósította az országot, éveken keresztül „forintgyengítő, multibarát” gazdaságpolitikát folytatott, a „kormányzati korrupció” miatt pedig felfüggesztették az uniós pénzek kifizetését. A gyenge forint az Orbán-rendszer egyenes következménye – foglalta össze véleményét.