Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Orbán: fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést

Putyin egykori legjobb barátja szerint „minden esély megvan” arra, hogy az ukrán front összeomlik.

Orbán: fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést

Két-háromszorosára kell növelni a haderőfejlesztés sebességét, nagyon gyors képességfejlesztési munkát kell elvégeznünk – magyarázta a Kossuth rádió szokásos pénteki propagandainterjújában Orbán Viktor.

A nemzet pocakos tábornoka, aki más napokon egész Európában egyedüliként akar békét arról beszélt: a NATO még nem foglalkozott azzal a helyzettel, „ha az ukrán front összeomlik”, márpedig a szomszédos államban „nagyon súlyos a helyzet” és „minden esély megvan” arra, hogy Magyarországhoz közelebb kerüljön a front.

Orbán Viktor szerint „emberfelettinek tűnő munkával” kell radikálisan fokozni Magyarország védelmi képességeit, „ha békét akarunk, akkor most kell jelentősen megnövelni a katonai képességeinket”. Ez nem Magyarország háborúja, nekünk ebből ki kell maradnunk – mantrázta el azért az aktuális egybites szlogenjét a kormányfő.

A miniszterelnök arra is kitért: Magyarország minden más államnál nehezebb helyzetben van, mert egyszerre érinti az ukrajnai háború és a migránsáradat. Az előbbi miatt 800 ezer menekült érkezett az országba, miközben idén 100 ezernél több az illegális határátlépők száma.