Bérlethamisító ellen nyomoz a rendőrség: visszatérő vevőit még értesítette is, ha közeledett a lejárati idő

A BKK csak álmodik olyan profi ügyfélszemléletről, mint amilyet a 69 éves hamisító megvalósított.

A 4-es metró Bikás parki állomása.
A 4-es metró Bikás parki állomása. Fotó: Wikipedia.org

Bérlethamisítás miatt nyomoz a rendőrség egy 69 éves budapesti férfi ellen, aki a Budapesti Közlekedési Központnak több mint 100 millió forint kárt okozhatott volna – közölték szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ közös sajtótájékoztatóján.

Nagy-Kovács Dávid, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi osztályának alosztályvezetője elmondta, a gyanúsított V. kerületi lakásában BKK-automatából lopott hőpapírra nyomtatva hamis BKK-bérleteket készített, és azokat ismerősi körben két-háromezer forintért adta el.

A férfi a bérletekre a megrendeléseket telefonon vagy SMS-ben vette fel, a vásárlókat pedig telefonon értesítette arról, ha közeledett a bérlet lejárati ideje, és felajánlotta új bérlet készítését.

Aki pedig lebukott, annak „garanciában” adott másik bérletet.

A 69 éves férfi ellen hasonló cselekmény miatt korábban többször is eljárást folytattak, a bíróság pedig jogerősen el is ítélte.

Borsi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs igazgatója közölte, a gyanúsított akár 102,5 millió forint kárt is okozhatott volna a cégnek, ha felhasználja a 11 ezer bérlet készítésére alkalmas, korábban egy másik gyanúsított által ellopott hőpapírt.

Kapcsolódó hírek