Külön nyomozócsoport vizsgálja a terézvárosi házomlás ügyét

Eddig az érintett épület húsz lakójának átmeneti elhelyezését kellett megoldani.

Összeroncsolódott személyautó a VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület előtt 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek.
Összeroncsolódott személyautó a VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület előtt 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Külön nyomozócsoport vizsgálja a hétfői VI. kerületi házomlás ügyét – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Csécsi Soma elmondta: továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt zajlik a nyomozás. Már 31 tanút hallgattak ki: 23-an az építkezésen dolgozók közül kerültek ki, a többi tanú között pedig két sérült is van. A balesetnek továbbra is négy sérültje van: három ember könnyebben, egy életveszélyesen sérült meg.

leomlott-epulet

Fotó: police.hu

A rendőrség építész-statikus és orvosszakértő bevonásával vizsgálja az ügyet.

A Jókai utca 1. szám alatti épületet a lakóknak el kellett hagyniuk. A kerületi rendőrök „élőerővel” is biztosítják, hogy senki ne menjen vissza a házba – ismertette a szóvivő.

Hétfő délelőtt leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utcai ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, több parkoló jármű összetört. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az érintett épület húsz lakója kérte az elhelyezését az önkormányzattól – közölte a terezvaros.hu hétfőn.

Mint írták, Soproni Tamás polgármester intézkedése értelmében azok a családok, akik igénylik, szállást kaphatnak az önkormányzat költségén. Az önkormányzat két szállodában foglalt le a számukra szobákat. Eddig húsz lakó nem tudta az átmeneti lakhatást rokonoknál, vagy más módon megoldani.

Kapcsolódó hírek