Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Két tizenéves fiú rongált meg sírokat a budakeszi zsidó temetőben

RövidenRöviden
Két tizenéves fiú rongált meg sírokat a budakeszi zsidó temetőben
Fotó: police.hu

Két 13 éves fiú rongált meg sírokat még áprilisban a budakeszi zsidó temetőben, de az életkoruk kizárja büntetőjogi felelősségre vonásukat – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, a budakeszi rendőrök két hónap alatt azonosították azt a két fiatalt, aki a helyi, bekerítetlen zsidó temetőben április 23-án felfedezett rongálást elkövette. A gondnok vette észre, hogy több sírt ledöntöttek talapzatáról az akkor még ismeretlen tettesek. A helyreállítási költségeket előzetesen körülbelül egymillió forintra becsülték.

Június 21-én a nyomozás során két tizenéves került képbe, akiket másnap törvényes képviselőjük jelenlétében meghallgattak.

A rendőrség adatai szerint a fiúk állítólag csak egy online kincskereső játék miatt mentek a temetőbe, ám elképzeléseikkel ellentétben kincses ládát nem találtak! Csalódottságukban ekkor egyikük elkezdte az esőtől megpuhult földből döntögetni a sírokat, majd segítségül hívta barátját is.

Később látták az interneten, mekkora nyilvánosságot kapott tettük, az egyik fiú ezért hallgatásra kérte barátját. Előbbi fiú később a rendőrségi meghallgatásán tagadta tettét, a másik azonban részletes beismerő vallomást tett.

Mivel a fiúk az elkövetéskor nem töltötték be 14. életévüket, a hatályos büntetőjogi szabályozás szerint nem büntethetők, így a büntetőeljárást a budakeszi rendőrőrs munkatársai megszüntetik.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megszólalt a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin, alaptalanul riogatott a polgármester

Polgármester: gyermekeket próbáltak elrabolni idegenek két budakeszi óvoda környékéről

Meghalt egy 11 éves kisfiú, aki egy kigyulladt házban rekedt Budakeszin

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”