Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Baleset

Tisztítószert szórtak az óvodások reggelijébe Pilisborosjenőn, több kisgyerek rosszul lett

Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Két tizenéves fiú rongált meg sírokat a budakeszi zsidó temetőben

RövidenRöviden
Két tizenéves fiú rongált meg sírokat a budakeszi zsidó temetőben
Fotó: police.hu

Két 13 éves fiú rongált meg sírokat még áprilisban a budakeszi zsidó temetőben, de az életkoruk kizárja büntetőjogi felelősségre vonásukat – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, a budakeszi rendőrök két hónap alatt azonosították azt a két fiatalt, aki a helyi, bekerítetlen zsidó temetőben április 23-án felfedezett rongálást elkövette. A gondnok vette észre, hogy több sírt ledöntöttek talapzatáról az akkor még ismeretlen tettesek. A helyreállítási költségeket előzetesen körülbelül egymillió forintra becsülték.

Június 21-én a nyomozás során két tizenéves került képbe, akiket másnap törvényes képviselőjük jelenlétében meghallgattak.

A rendőrség adatai szerint a fiúk állítólag csak egy online kincskereső játék miatt mentek a temetőbe, ám elképzeléseikkel ellentétben kincses ládát nem találtak! Csalódottságukban ekkor egyikük elkezdte az esőtől megpuhult földből döntögetni a sírokat, majd segítségül hívta barátját is.

Később látták az interneten, mekkora nyilvánosságot kapott tettük, az egyik fiú ezért hallgatásra kérte barátját. Előbbi fiú később a rendőrségi meghallgatásán tagadta tettét, a másik azonban részletes beismerő vallomást tett.

Mivel a fiúk az elkövetéskor nem töltötték be 14. életévüket, a hatályos büntetőjogi szabályozás szerint nem büntethetők, így a büntetőeljárást a budakeszi rendőrőrs munkatársai megszüntetik.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Polgármester: gyermekeket próbáltak elrabolni idegenek két budakeszi óvoda környékéről

Megszólalt a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin, alaptalanul riogatott a polgármester

Meghalt egy 11 éves kisfiú, aki egy kigyulladt házban rekedt Budakeszin

El akarta vágni alvó férje nyakát egy nő, mert nem tudta elfogadni a férfi válási szándékát

Rejtélyes szavazóurnát találtak hétfő este Budakeszi utcáján

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését