Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Gazdaság

Jó hírt kaptak az albérletben élők

Narancs riasztás – 100 km/órás széllökésekkel érkezik a délutáni hidegfront

Narancs riasztás – 100 km/órás széllökésekkel érkezik a délutáni hidegfront
Fotó: MTI/Komka Péter

Több határszéli járásban él már narancs vagy citromsárga riasztás a délután várható hidegfront miatt, mely a legfrissebb előrejelzése szerint heves viharokat ígér a Dunántúl nyugati részén.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyékben másodfokú figyelmeztetés van érvényben, arrafelé nagyobb számban fordulhatnak elő erős viharok, melyekhez

felhőszakadás, nagy méretű jég és 90-100 km/órás széllökések is társulhatnak.

A meteorológusok szerint az sem kizárt, hogy a zivatarok akár rendszerekbe szerveződnek.

elorejelzes-zivatar

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző térképén nem sokkal 14 óra előtt már több járás is narancssárgával, illetve citromsárgával volt jelölve északnyugaton, ami azt jelenti, hogy arrafelé néhány órán belül befuthatnak a viharok.

A zivatarrendszer este fokozatosan keleti, délkeleti irányba fejlődik, de intenzitása csökkenő tendenciát mutathat. Az esti, késő esti órákban a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, a középső országrészre, az Északi-középhegység fölé átterjedő zivatarokat továbbra is kísérheti intenzív csapadék, viharos szél, jégeső.

Éjszaka, hajnalban kisebb számban, főként a keleti, északkeleti országrészben előfordulnak még zivatarok. Pénteken délután az Északi-középhegységben, az Alföldön alakulhatnak ki helyenként zivatarok, amelyekhez általában átmeneti szélerősödés társulhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is felhívta a figyelmet, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, aki teheti, ne parkoljon a viharos szélben fák alá. Ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék azt a 112-es segélyhívón – kérték.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!