Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Megfelelő tisztaság fenntartásának kulcsa egy étteremben

A megfelelő takarítás elengedhetetlen része egy étterem birtoklásának. A bejárat, az étkező, a mellékhelyiségek és a konyha tisztasága lesz a meghatározó tényező annak eldöntésében, hogy a vendégek a mi éttermünkben akarnek-e enni vagy sem.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2022 június - Cikk3

A probléma az, hogy egy forgalmas étterem vezetése erősen megnehezítheti a megfelelő tisztasági előírások folyamatos betartását. Hogyan biztosíthatjuk tehát, hogy a szabványoknak megfelelő takarítást végezzük?

Megfelelő takarítóeszközökre van szükség

Ha takarító személyzet nincs szolgálatban, nekünk és munkatársainknak kell lépést tartanunk az olyan kisebb napi feladatokkal, mint a seprés és felmosás, a mellékhelyiség karbantartása és hasonlók. Ezért jó felszerelésbe kell beruháznunk, amely megfelelően elvégzi a munkát.

A Hunpohár Webáruház tudatában van a tisztaság fenntartása és az egészségügyi szabványok betartásának jelentőségével az élelmiszer- és vendéglátóiparban. Ezért olyan fontos számukra, hogy minőségi kellékeket és nagykereskedelmi tisztítószereket kínáljanak megfizethető áron.

Írjunk tehát egy checklistát, hogy mi az az eszköz, amivel már rendelkezünk, és mi az, amit még be kell szereznünk. Íme néhány olyan dolog, aminek szerepelnie kell ezen az említett listán.

Seprű

Az éttermek padlója folyamatosan koszos. Legyen szó a vendégekről, akik kívülről hordják be a koszt, vagy egy túlzottan izgatott kisgyermekről, aki véletlenül eltöri az ivópoharat, mindig van valami, amit fel kell söpörni.

Ezért van szükségünk megbízható seprűre a munka elvégzéséhez. Válasszunk egy olyan sörtéjűt, amely bármilyen padlóra alkalmas, legyen az csempe, keményfa, vinil vagy beton. A hosszú nyelű, szögletes seprűk a nehezen elérhető sarkok elérésében is segíthetnek.

Mop

Nedves szennyeződések és kiömlések esetén egy jó felmosót készenlétben kell tartanunk. A mikroszálas változat pedig igazán jó választás, hiszen használhatjuk nedvesen és szárazon is. Továbbá a haj és egyéb finom részecskék felszedésére is használható, amelyek esetleg kikerültek a seprűből.

Ha nedvesen kell felmosni a padlót, ügyeljünk arra, hogy átfedő mozdulatokat használjunk oda-vissza, hogy ne hagyjunk ki egy helyet sem.

Törlőkendő

A törlőkendők elengedhetetlenek az éttermekben. Hasznosak minden letörlésnél, a zsíros sütőajtótól kezdve az ételfoltokkal és italfoltokkal borított asztalokig. A mikroszálas törlőkendők különösen jók, mivel az elvégzendő munkától függően szárazon vagy nedvesen is használhatjuk őket.

Ne féljünk egyszerre 20 vagy akár 50 kendőt tartalmazó csomagokat beszerezni! Mossuk ki őket megfelelően, hogy maximalizáljuk az élettartamukat. A mikroszálak esetében ez azt jelenti, hogy ne használjunk öblítőt vagy fehérítőt a nedvszívó képesség megőrzésének elősegítéséhez.

Mindezekkel a hasznos felszerelésekkel, valamint a megfelelő mosó- és fehérítőszerekkel tisztán és higiénikusan tarthatjuk az éttermünket, amivel megtarthatjuk a meglévő vendégeinket, és még többet vonzhatunk be.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten