Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Szijjártó: őrült ötletnek tartjuk a brüsszeli elképzelést

Úgy tudja, a kormánya elutasít „minden olyan adóváltozást, amely az embereknek jelentene újabb terhet”.

Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben.
Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben. Fotó: Kormány.hu/Árvai Károly

Őrült ötletnek és mindenképp megakadályozandónak tartjuk azt a brüsszeli elképzelést, amelynek alapján megadóztatnák a hagyományos meghajtású, dízel vagy benzines autóval közlekedő embereket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Párizsban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülését követően fejtette meg:

„nagyon úgy tűnik az elmúlt időszak fejleményeiből, hogy a világ egy kontrollálhatatlan hullámvasútra ül a gazdasági kilátások szempontjából”.

Mint mondta, nagy falatnak ígérkezik a globális kihívások kezelése, két dologban azonban biztosra kell menni, egyrészt nem szabad növelni az emberek adóterheit (:DDDD – a szerk.), másrészt el kell kerülni, hogy azok az országok fizessék meg az ukrajnai háború árát, amelyek nem felelősek érte.

„Mi elutasítunk minden olyan adóváltozást, amely az embereknek jelentene újabb tehernövekedést” – cinikuskodott még mindig az a Szijjártó Péter, akinek a kormánya éppen most vezetett be olyan extraprofit-adókat, melyek legalább három irányból köpik szembe „az embereket”:

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten