Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Özönvíz Budapesten, megbénult a közlekedés, Nagymarosnál leomlott sárlavinával küzdenek – fotók, videó

Zivatar Budapesten a budai oldalról, a Margit híd alól fotózva 2022. június 9-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Intenzív esőzés nehezíti a haladást a fővárosban több helyen – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtök kora délután.

Járművek haladnak a zivatar miatt felgyűlt vízben a Margit híd alatt, a budai oldalon 2022. június 9-én.

Járművek haladnak a zivatar miatt felgyűlt vízben a Margit híd alatt, a budai oldalon 2022. június 9-én.Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tájékoztatás szerint

  • terelve közlekedik a 11-es és a 111-es autóbusz, nem érinti a Fazekas utca és a Horvát utca megállót;
  • nem jár a 19-es és a 41-es villamos a Katinyi mártírok parkja és a Batthyány tér között;
  • a 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között;
  • a 17-es villamos a Széll Kálmán tér és a Katinyi mártírok parkja között;
  • az 56-os, az 56A és a 61-es villamos a Budagyöngye és Hűvösvölgy között;
  • nem üzemel a Libegő sem.

A fővárostól északra is vannak gondok, a nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló csapadék miatt beomlott a domboldal a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között, ezért a főutat a 18-as kilométernél lezárták. Az Útinform közlése szerint az arra közlekedőket mindkét irányból visszafordítják. Aki teheti, Márianosztra felé kerülhet.

SÁRLAVINA MIATTI LEZÁRÁSOKNagymaros és Zebegény között, a Dömösi átkelésnél sárlavina zúdult a vasúti sínekre és a…

Posted by Nagymaros Város Önkormányzata on Thursday, June 9, 2022

A vonatközlekedés is áll

A Nagymaros és Szob közötti vasútvonalra is sárlavina zúdult a hegyoldalról, ezért ott a vonatok sem közlekedhetnek. A Mávinform azt írta: a Budapest-Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek, onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra.

A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt, amelyek nem érintik Nagymaros-Visegrád, Nagymaros, Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó állomásokat és megállóhelyeket. A buszok 30-40 perc többletmenetidővel közlekednek.

Sem vonatközlekedést, sem pótlóbuszos közlekedést nem tud biztosítani a MÁV Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó között – írták.

A vonalon közlekedő, Szob, Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő útirányon történő közlekedésének megszervezése folyamatban van.

Dolgoznak a tűzoltók

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás Baranya és Pest megyében, főként ingatlanokba befolyt víz miatt kérik a tűzoltók segítségét.

Pécsen kora délutánig több mint húsz bejelentés érkezett, főként pincékbe, garázsokba befolyt víz eltávolításához kértek segítséget. Az egyik udvarban homokzsákokat is be kellett vetni, egy épület alagsorából nagy mennyiségű vizet kellett kiszivattyúzniuk, a Móricz Zsigmond téren pedig egy kidőlt tuját távolítottak el a tűzoltók.

Pest megyében főként Szigetszentmiklóson, Halásztelken és Érden, csaknem húsz esetben, szintén elsősorban ingatanokba befolyt víz és kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.