Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Novák Katalin aláírta az ország fegyveres védelmének tervét

Novák Katalin köztársasági elnök aláírja Magyarország fegyveres védelmének tervét a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Balról Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b), mellette Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.
Novák Katalin köztársasági elnök aláírja Magyarország fegyveres védelmének tervét a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Balról Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b), mellette Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Aláírta Magyarország fegyveres védelmének tervét Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Honvédelmi Minisztériumban, Budapesten.

Az ország fegyveres védelmi tervének illeszkednie kell az ország védelmi tervébe – magyarázta Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka az állami propagandamédiának a helyszínen.

Hozzátette: a Magyar Honvédség a legkisebb incidenstől a teljes háborús helyzetig elemzi azokat a kihívásokat, amelyek az országot érhetik!

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy a Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, továbbá a nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása. Az Alaptörvény szerint a köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnoka.

A terv tartalmazza a Magyar Honvédség feladatait a törvényes rend fenntartásában, a kritikus infrastruktúra és a kibertér védelmében. A tervet a honvédelmi miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök hagyja jóvá.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz