Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Novák Katalin aláírta az ország fegyveres védelmének tervét

Novák Katalin köztársasági elnök aláírja Magyarország fegyveres védelmének tervét a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Balról Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b), mellette Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.
Novák Katalin köztársasági elnök aláírja Magyarország fegyveres védelmének tervét a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Balról Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b), mellette Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Aláírta Magyarország fegyveres védelmének tervét Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Honvédelmi Minisztériumban, Budapesten.

Az ország fegyveres védelmi tervének illeszkednie kell az ország védelmi tervébe – magyarázta Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka az állami propagandamédiának a helyszínen.

Hozzátette: a Magyar Honvédség a legkisebb incidenstől a teljes háborús helyzetig elemzi azokat a kihívásokat, amelyek az országot érhetik!

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy a Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, továbbá a nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása. Az Alaptörvény szerint a köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnoka.

A terv tartalmazza a Magyar Honvédség feladatait a törvényes rend fenntartásában, a kritikus infrastruktúra és a kibertér védelmében. A tervet a honvédelmi miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök hagyja jóvá.