Zivatarokat, lehűlést hozhat egy hidegfront, majd komoly hőhullám jöhet a folytatásban

Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2022. május 25-én este.
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2022. május 25-én este. Fotó: MTI/Varga György

Ha strandolást terveztünk a hétvégére, érdemes átgondolni a programot: péntek este egy hidegfront éri el hazánkat, főként délen, délnyugaton számíthatunk, záporokra, zivatarokra, északabbra kevésbé lesz csapadékos az éjjel.

Az Időkép előrejelzése szerint a délnyugati határ közelében hevesebb zivatar képződése sem kizért, de nem kell tartani a szerdaihoz hasonló ítéletidőtől.

A front mögött többfelé feltámad az északira forduló szél.

Szombaton északon lesz naposabb idő, máshol a felhők lesznek dominánsak, délen sokfelé eshet. Az északnyugati szél gyakran élénk lesz, északnyugaton meg is erősödhet. Délen 15-17, a naposabb északon 22-24 fok várható.

A vasárnap is megy a lecsóba strandolásilag: a felhős, borús idő velünk marad, és jó hasznát vesszük majd az esernyőnek is. A szél megélénkül, 14-22 fok közötti hőmérsékletre kell készülnünk, 21-22 fok csak az átmenetileg naposabb délkeleti tájakon várható, az ország zömében be kell érnünk a 20 fok alatti tartománnyal.

Jövő héten erős felmelegedés kárpótolhat minket az esős hétvégéért, június első napjaiban pedig a jelek szerint megélhetjük az év első komolyabb hőhullámát.

Kapcsolódó hírek