Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Elásott holttestet találtak szerdán Szigetszentmártonban, egy négy évvel ezelőtti gyilkosság oldódott meg

A holland férfit egy magyar barátja verte agyon, majd ásta el még 2018 tavaszán.

Megbilincselve ül egy férfi, aki egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettese, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság zuglói épületében 2022. május 26-án.
Megbilincselve ül egy férfi, aki egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettese, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság zuglói épületében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint mostanra kiderült, hogy a korábban eltűntként keresett holland férfit 2018 tavaszán a 68 éves magyar üzlettársa verte agyon egy vita hevében.

A holland férfi hozzátartozója 2020-ban a budaörsi rendőrkapitányságon jelezte, hogy nem tud kapcsolatba lépni rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégeik voltak Magyarországon és Németországban is. Kiderült, hogy a holland férfit 2018 óta nem látta senki, az üzlettársa pedig mindenkinek azt mondta, hogy barátja külföldön tartózkodik.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a német és a holland hatóságokkal, telefontársaságokkal, pénzintézetekkel, ám a férfinek semmi nyomát nem találták, ezért az volt a gyanújuk, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért büntetőeljárást indítottak az ügyben.

A holttestet végül most, május 25-én a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat tetemkereső kutyájának segítségével találták meg a szigetszentmártoni ház udvarán, ott, ahová a tettes elásta.

Rendőrök és a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat munkatársai egy szigetszentmártoni ház udvarán 2022. május 25-én.

Rendőrök és a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat munkatársai egy szigetszentmártoni ház udvarán 2022. május 25-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A gyanúsított Z. József beismerő vallomást tett; elmondta: 2018 tavaszán anyagi természetű vita során meglökte üzlettársát, aki elesett, legurult a lépcsőn és beverte a fejét, ő pedig ezután egy betonvassal agyonverte.

A főkapitányság emberölés gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban