Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Elásott holttestet találtak szerdán Szigetszentmártonban, egy négy évvel ezelőtti gyilkosság oldódott meg

A holland férfit egy magyar barátja verte agyon, majd ásta el még 2018 tavaszán.

Megbilincselve ül egy férfi, aki egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettese, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság zuglói épületében 2022. május 26-án.
Megbilincselve ül egy férfi, aki egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettese, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság zuglói épületében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint mostanra kiderült, hogy a korábban eltűntként keresett holland férfit 2018 tavaszán a 68 éves magyar üzlettársa verte agyon egy vita hevében.

A holland férfi hozzátartozója 2020-ban a budaörsi rendőrkapitányságon jelezte, hogy nem tud kapcsolatba lépni rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégeik voltak Magyarországon és Németországban is. Kiderült, hogy a holland férfit 2018 óta nem látta senki, az üzlettársa pedig mindenkinek azt mondta, hogy barátja külföldön tartózkodik.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a német és a holland hatóságokkal, telefontársaságokkal, pénzintézetekkel, ám a férfinek semmi nyomát nem találták, ezért az volt a gyanújuk, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért büntetőeljárást indítottak az ügyben.

A holttestet végül most, május 25-én a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat tetemkereső kutyájának segítségével találták meg a szigetszentmártoni ház udvarán, ott, ahová a tettes elásta.

Rendőrök és a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat munkatársai egy szigetszentmártoni ház udvarán 2022. május 25-én.

Rendőrök és a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat munkatársai egy szigetszentmártoni ház udvarán 2022. május 25-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A gyanúsított Z. József beismerő vallomást tett; elmondta: 2018 tavaszán anyagi természetű vita során meglökte üzlettársát, aki elesett, legurult a lépcsőn és beverte a fejét, ő pedig ezután egy betonvassal agyonverte.

A főkapitányság emberölés gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten