Zsíros „extraprofit” került elő máris: megduplázta nyereségét Mészáros Lőrinc bankja

Spekulált az oligarcha érdekeltségébe tartozó bank, spekulált!

Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója (b) és Kubatov Gábor, az FTC elnöke kezet fog az MKB Bank és a Ferencvárosi Torna Club közös sajtótájékoztatóján az MVM Dome-ban 2022. május 23-án.
Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója (b) és Kubatov Gábor, az FTC elnöke kezet fog az MKB Bank és a Ferencvárosi Torna Club közös sajtótájékoztatóján az MVM Dome-ban 2022. május 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az MKB csoport idén január-márciusban 29,0 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el, ami több mint kétszerese az előző negyedévinek, a tavaly első negyedévitől ugyanakkor 600 millió forinttal elmarad – közölte a Magyar Bankholding csoport tagja csütörtökön, gyorsjelentésében.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó bank kimagasló teljesítményéhez a jelentés saját bevallása szerint is

„jelentősen hozzájárult a kamatbevételek növekedése”.

A mérlegfőösszeg az előző év azonos negyedévhez mérten 26,7 százalékkal 3797 milliárd forintra nőtt idén az első negyedévben, elsődlegesen a Magyar Bankholding átmeneti – tőkeemelés érdekében elhelyezett – betétállományának és az ezzel kapcsolatos likviditás kezelésnek köszönhetően. A betétállomány a negyedév végére 2217 milliárd forintot ért el, az előző negyedévit 1,3 milliárd forinttal, az előző év azonos időszakit 400,9 milliárd forinttal haladta meg.

Az MKB Mészáros Lőrinc fideszes oligarcha érdekeltsége, legalábbis az ő nevén tartják nyilván, és éppen egy bonyolult összeolvadás kellős közepén tart, a bank ugyanis összeáll a Takarékbankkal és a Budapest Bankkal, hogy a NER-es aktorok így próbáljanak ellenpólust képezni Csányi Sándor OTP-jével szemben.

Kapcsolódó hírek