Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Semjén Zsolt megmagyarázta, miért nem lehet azonnal emelni a tanárok bérét

A gazdaság jól teljesít (jobban, mint bárhol!), de azért mindennek van határa.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek (j) a Lengyel Köztársaság parancsnoki keresztje kitüntetést adja át Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete a lengyel nagykövetségen 2021. május 25-én.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek (j) a Lengyel Köztársaság parancsnoki keresztje kitüntetést adja át Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete a lengyel nagykövetségen 2021. május 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Most jó a GDP, de a helyzet az, hogy az EU elhibázott energetikapolitikájából látható, hogy az energiaárak az égben vannak, óriási gazdasági bizonytalanság van, ennek a következményére nyilvánvaló az országnak fel kell készülni gazdaságilag”

– mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszerelnök-helyettes, KDNP-elnök a Népszava azon kérdésére, hogy ha a kormány folyamatosan a jó gazdasági mutatókról beszél, miért nem lehet emelni a pedagógusok bérét?

Semjén elismerte, hogy elmaradt a pedagógusok piaci szintű béremelése,

valamint vitathatatlan tény, hogy velük szemben az orvosok esetében volt bérfejlesztés. Szerinte azonban ez meg fog történni az ország teherbíró képességéhez mérten. Úgy látja, Pintér Sándor belügyminiszter (akihez mostantól az egészségügy és az oktatás is tartozik) a garancia arra, hogy ha az orvosokkal meg tudott állapodni – és ha tanári oldalról van megfelelő tárgyalópartner –, akkor velük is létrejöhet az egyezség.

A Népszava kérdésre, miszerint ha a kormány folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy milyen jók a gazdasági mutatók, akkor éppen emiatt nem férhetne-e bele egy pedagógus-béremelés, Semjén azt felelte:

„A rendelkezésre álló pénzeszközöknek van egy prioritása és van egy végessége. Ennek az egésznek a fényében kell nézni a tanárok szempontjait, melyet Magyarország kormánya – ahogy Hoffmann Rózsa idején is – figyelembe vesz és a jövőben is figyelembe fog venni”

– fejtegette a lapnak az ún. kereszténydemokrata politikus (miközben akkora a tanárhiány, hogy a legfrissebb hírek szerint megszűnik a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola cukrász és szakács képzése, mert nincs elég szaktanár az iskolában).

Néhány napja egyébként arról is lehetett olvasni, hogy négy év alatt a korábbi két-háromszorosára emelkedett az iskolákban a különböző tárgyakat képesítés nélkül tanítók aránya, illetve arról is, hogy a pedagógusképzésben végzettek több mint fele más pályán helyezkedik el, mivel a tanároknak nagy a munkaterhelése és alacsony a fizetése.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt