Százan estek egymásnak Kerepesen egy családi balhéban, a TEK is kivonult

Kard is előkerült és lövések is dördültek.

Részlet a rendőrség videójából.
Részlet a rendőrség videójából.

Lövések miatt riasztották a rendőröket még szombat este Kerepesre, a Gyár utcába, ahol

két család vitája miatt közel száz fő feszült egymásnak, a vita dulakodássá fajult, és fegyverek is előkerültek.

A rendőrök szétválasztották, majd egymástól távol tartották a még akkor is egymásra acsarkodó tömeget. Ezután lövedékálló mellényt öltöttek, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el. Miután többszöri felszólítás után sem működtek együtt, ráadásul az egyenruhások azt látták, hogy legalább két fegyveres van az épületben, akik töltő mozdulatokat tettek, a helyszínre kérték a terrorelhárítókat.

A TEK meg is érkezett, majd előállítottak egy 50 éves, kerepesi apát, annak 23 éves fiát, valamint egy 41 éves bagi férfit is, akit először orvosi ellátásban kellett részesíteni, mert nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a mellkasán és a nyakán. A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak, melyek az elsődleges szakvélemény szerint szerencsére csak gáz- és riasztópisztolyok.

A rendőrség tájékoztatása szerint mindhárom előállított tagadott, ketten panaszt is tettek a gyanúsítás ellen. A megalapozott gyanú szerint azonban az már most tudható, hogy a családi perpatvarban idősebb Sz. József és L. László célzottan lőttek haragosaik felé, Sz. Ádám a kerítésre felállva, apja fegyverével, vaktában adott le lövéseket a tömeg irányába, míg szülője kardokat forgatva fenyegetőzött. A történtek következtében hárman sérültek meg.

A három előállított férfit, az 50 éves id. Sz. Józsefet, a 23 éves Sz. Ádámot, valamint a 41 éves L. Lászlót fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, de a folytatásban szabadlábon védekezhetnek.

Kapcsolódó hírek