Több autó megrongálódott, amikor leomlott egy épület homlokzati része Budapesten, a Böszörményi úton

Keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, a rendőrség eljárást indított.

Bontás alatt álló épületről lehullott törmelék Budapesten, a XII. kerületben 2022. május 16-án.
Bontás alatt álló épületről lehullott törmelék Budapesten, a XII. kerületben 2022. május 16-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Több autó megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat, de sérültet szerencsére nem találtak. A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták – tette hozzá.

Pokorni Zoltánék ingatlanfejlesztési projektje – ha szerencsénk van – épp nem ölt meg senkit.És mindezt miért? Csak…

Posted by MKKP BP XII. kerület on Monday, May 16, 2022

A BKK azt írta, a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le. Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca és az Apor Vilmos tér megállót.

A 102-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.

Emellett a 212-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem – ismertették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek