Felfüggesztett börtönt szabtak ki a negyedikről kizuhant kislány ügyében – szomorú részletek derültek ki

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját.

A 2017. áprilisában történt eset kapcsán a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn azt közölte, a vádlottak közül ketten házastársak, a harmadik, a barátjuk pedig a hároméves kislány keresztanyja volt.

A házaspár közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert aztán neki is munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány – legfeljebb fél órára – magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé tartó szüleinek.

„Ugyanakkor a többi nyolc esetben a sértett egyedül maradt az otthonában, ahol az életkoránál fogva nem tudta felmérni a veszélyforrásokat” – emelték ki, hozzátéve: „a kislány érzelmi fejlődése is veszélyeztetve volt, mivel megvolt az esélye annak, hogy ébredését követően megijed, pánikba esik az üres lakásban”.

A kislány május 20-án reggel kizuhant a negyedik emeleti otthona ablakán és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A hétfői tárgyaláson a Gödöllői Járásbíróság a gyermek anyját és a keresztanyát kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek, ezért egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket. A nő férjét kiskorú veszélyeztetése és – egy korábbi ügy miatt – hamis magánokirat felhasználása miatt másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó hírek