Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Legalább 10 ember meghalt, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben Buffalóban

Legalább 10 ember meghalt, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban – jelentette szombaton az amerikai sajtó.

Rendvédelmi tisztviselők azt közölték az AP amerikai hírügynökséggel, hogy az elkövetőt őrizetbe vették. A nyomozók úgy vélik, hogy a férfi élőben közvetíthette a lövöldözést az interneten, és azt is vizsgálják, hogy közzétett-e egy kiáltványt az interneten.

A nyomozás a kezdeti szakaszban van, és a hatóságok még nem állapították meg az egyértelmű indítékot, de azt is vizsgálják, hogy a lövöldözés faji indíttatású volt-e.

A szupermarket egy túlnyomórészt afroamerikaiak által lakott negyedben található, körülbelül 3 mérföldre (csaknem 5 kilométerre) északra Buffalo belvárosától. A buffaloi rendőrség egy a Twitteren közzétett üzenetben megerősítette, hogy a lövöldözőt őrizetbe vették, de egyelőre nem azonosították a gyanúsítottat. A rendőrök lezárták az áruház parkolóját.

A szemtanúk beszámolója szerint a fegyveres a golyóálló mellényen kívül katonai stílusú ruházatot is viselt, és a húszas évei elején járó fehér férfinek tűnt. „Ott állt, a fegyvert az állához szorította. Mi folyik itt? – kérdeztük. Levette a sisakját, eldobta a fegyvert, és a rendőrök elfogták” – számolt be az esetről a 20 éves Braedyn Kephart.

A bűntény alig több mint egy évvel azután történt, hogy 2021 márciusában, a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres 10 embert megölt.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt