Legalább 10 ember meghalt, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben Buffalóban

Legalább 10 ember meghalt, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban – jelentette szombaton az amerikai sajtó.

Rendvédelmi tisztviselők azt közölték az AP amerikai hírügynökséggel, hogy az elkövetőt őrizetbe vették. A nyomozók úgy vélik, hogy a férfi élőben közvetíthette a lövöldözést az interneten, és azt is vizsgálják, hogy közzétett-e egy kiáltványt az interneten.

A nyomozás a kezdeti szakaszban van, és a hatóságok még nem állapították meg az egyértelmű indítékot, de azt is vizsgálják, hogy a lövöldözés faji indíttatású volt-e.

A szupermarket egy túlnyomórészt afroamerikaiak által lakott negyedben található, körülbelül 3 mérföldre (csaknem 5 kilométerre) északra Buffalo belvárosától. A buffaloi rendőrség egy a Twitteren közzétett üzenetben megerősítette, hogy a lövöldözőt őrizetbe vették, de egyelőre nem azonosították a gyanúsítottat. A rendőrök lezárták az áruház parkolóját.

A szemtanúk beszámolója szerint a fegyveres a golyóálló mellényen kívül katonai stílusú ruházatot is viselt, és a húszas évei elején járó fehér férfinek tűnt. „Ott állt, a fegyvert az állához szorította. Mi folyik itt? – kérdeztük. Levette a sisakját, eldobta a fegyvert, és a rendőrök elfogták” – számolt be az esetről a 20 éves Braedyn Kephart.

A bűntény alig több mint egy évvel azután történt, hogy 2021 márciusában, a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres 10 embert megölt.

Kapcsolódó hírek