Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Autópálya-matrica érvényességének ellenőrzése gyorsan és könnyen

Autópálya-matrica érvényességének ellenőrzése gyorsan és könnyen

Az autópálya-matrica érvényességének ellenőrzése nagyon egyszerű, és több módja is van. Ezeket szedtük most össze ebben a cikkünkben. Ha kölcsön kapott autóval indul neki a nyaralásnak, akkor nem árt tudni a lekérdezés menetét.

Jól jön ez a tudás, ha családon belülről kap kölcsön egy járművet. De akkor is, ha kölcsönöz, vagy szimplán csak ellenőrizni szeretné, hogy sikeres volt-e a matrica vásárlása.

Autópálya-matrica érvényességének ellenőrzése online

Melyik a leggyorsabb és talán legegyszerűbb módja annak, hogy kiderítsük, mehetünk-e fizetős szakaszra büntetlenül? Az online történő matrica érvényesség lekérdezés.

Csak látogasson el az Autopalyamatrica.hu oldalra, ott pedig kövesse az instrukciókat. Szüksége lesz a jármű forgalmi rendszámára, a felségjelre, valamint az e-mail-címére. El kell fogadnia az adatvédelmi nyilatkozatot, valamint az ÁSZF-et egy pipa bejelölésével, majd kattintson a lekérdezés gombra.

Fontos információ, hogy ez a lekérdezés kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt e-matricákra vonatkozik.

Lényeges, hogy ha volt a NÚSZ Zrt.-nél kezdeményezett és végrehajtott utólagos módosítás (átírás, visszahívás, stb.), hibás lehet az eredmény. Ezek ugyanis a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. adatbázisában nem jelennek meg. Épp ezért, ha valami változtatást gyanítunk, vagy 100%-ig biztosra szeretnénk menni, az alábbiakban részletezett egyéb csatornákon kell próbálkoznunk.

E-mailes lekérdezés

Fordulhatunk elektronikus levél formájában is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-hez. Ez esetben csak a tulajdonosnak vagy az üzembentartónak tudnak kiadni információt. Ha Ön egyik körbe sem tartozik bele, akkor szüksége lesz egy meghatalmazásra.

Mellékelni kell az e-mailhez a meghatalmazást, emellett a gépkocsi forgalmi engedélyének másolatát is. Ez utóbbiról a tulajdonosnak és üzembentartónak is gondoskodnia kell. Ha minden megvan, akkor legfeljebb 30 napon belül válaszolnak.

Személyesen és telefonon is lekérdezhetjük

Bármelyik NÚSZ Zrt. által üzemeltetett irodába is befáradhatunk a kérdésünkkel. Ez esetben is csak a tulajdonos vagy az üzembentartó járhat el, ellenkező esetben meghatalmazásra lesz szükség. És természetesen itt is szükségünk lesz a forgalmi engedélyre is.

Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban hozzájussunk a pontos információkhoz, használhatjuk a telefont is. Az év minden napján 0-24-ben elérhetőek a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatos kollégái.

A telefonos lekérdezéshez nem lesz szükségünk forgalmi engedélyre. Ellenben csak a tulajdonos vagy az üzembentartó tud eljárni ily módon.