3,6 millió forintos „motivációs elismerést” kapott Müller Cecília

Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője.
Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője. Fotó: koronavirus.gov.hu

Bruttó 313 millió forint értékben osztottak szét „extra juttatást” a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai között 2021 augusztusa és 2022 áprilisa óta – tudta meg közérdekű adatigényléssel az RTL.hu.

Az összesítés szerint 483-an részesültek motivációs elismerésben, ami 269 milliót tett ki, ez átlagosan fejenként bruttó 550 ezer forint körüli összeget jelent. Voltak azonban, akiknek hangosabban csilingelt a kassza:

Müller Cecíliát bruttó 3,6 millióval sikerült megjutalmazni,

két helyettese pedig összesen bruttó 5,8 milliót kapott.

Az RTL.hu felveti, mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelenlegi létszáma 824 fő, sokan teljesen kimaradhattak ebből pénzszórásból. Karácsonyi ajándékot azonban 853-an kaptak, mely egy durván 17 ezer forintos csomag volt.

Hatvankilenc dolgozó „munkáltató által adott egyéb juttatásként” bruttó 29,7 millió forinton is osztozhatott, mely átlagosan bruttó 430 ezer forintot jelentett fejenként.

Emlékezetes, Müller Cecília korábban is kapott már „motivációs elismerést”, a koronavírus-járvány kitörése óta tehát a mostanival együtt bruttó 9,6 millió forintnál jár az extra honoráriuma, miközben tízezrek haltak bele a vírusba. Azt nem tudni, hogy az idős nő felajánlja-e a búsás „ingyen pénzt” például a Koronavírus Árváiért alapítványnak, vagy inkább újabb színes kosztümöket vesz belőle.

Kapcsolódó hírek