Müller Cecília is kitüntetést kapott Novák Katalintól, annyi jót tett a családokért

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (b) a család nemzetközi napja alkalmából adományozható családokért díjat adta át Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében 2021. augusztus 23-án.
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (b) a család nemzetközi napja alkalmából adományozható családokért díjat adta át Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében 2021. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Augusztus 20-a alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a család nemzetközi napja alkalmából adományozható miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

Novák Katalin köszöntőbeszédében Szent István királyról megemlékezve arról magyarázott: amikor valami nem felel meg az aktuális korszellemnek, amikor nem azt diktálja a kultúra vagy amikor bizonyos érdekek azt kívánják, sokan megkérdőjelezik, felülírják, meg nem történtnek mutatják be a múltat!

Fontos, hogy kérdezzünk, megkérdőjelezzünk dolgokat, de vannak kétezer, ezer éve velünk élő történetek. Nem minden állja ki az idő próbáját, de ami igen, az több puszta legendánál – hangoztatta a miniszter.

  • Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Spéder Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.
  • Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesítették Dér Katalin teológust, Fűrész Tündét, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnökét, Kurimay Tamás Batthyány-Strattmann László-díjas pszichiátert és Mohayné Keresztes Ilona újságírót, szerkesztőt, műsorvezetőt.
  • Novák Katalin Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Nebojszki László Tibornak, a bajai Szent László Általános Művelődési Központ Középiskolája mérnöktanárának, Zöld László Csabánénak, a Bajai Szent Rókus Kórház gyógymasszőrének és Zsoldos Ferencné gyógyszerésznek.
  • Gyürki Ernő Lászlóné, nyugalmazott egészségügyi asszisztens és Telkes Andrásné, a csurgói Eötvös József Általános Iskola volt szakácsnője Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
  • A miniszter családokért díjban részesítette Langerné Victor Katalint, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárát, Müller Cecília országos tisztifőorvost, Nagy Vilmos Mártont, a családokért felelős tárca nélküli miniszteri kabinet kabinetfőnökét, Rádi Katalint, a Korábban Érkeztem Alapítvány Szegedi mentorház mentorhálózat koordinátorát, Ujvári Enikőt, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kuratóriumi tagját, Forgács Vince szülész-nőgyógyász orvost, Vajdáné Kasza Szilviát, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat örökbefogadási tanácsadóját, Hajnal Virágot, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetőjét, Földi-Kovács Andrea egykori HírTV-s propagandistát és Némethné Farkas Katát, a Széchenyi István Egyetem Oktatásszervezési Igazgatóság Felnőttképzési Központ vezetőjét.

Kapcsolódó hírek