Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Felmérés: a fideszesek szerint inkább felelős az USA és Zelenszkij az orosz-ukrán háborúért, mint Putyin

Kétharmada van a kollektív Stockholm-szindrómának.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Donald Trump és Vlagyimir Putyin is sokkal népszerűbb Volodomir Zelenszkij ukrán elnöknél a Fidesz támogatói körében – derült ki a Medián 444.hu megbízásából készített közvélemény-kutatásából.

A 100 fokú skálán az orosz elnök 47, míg Trump 56 pontot kapott a kormánypárti hívektől, Emmanuel Macront 46, Joe Bident 21, Zelenszkijt pedig csak 19 pontosra értékelték.

A nemzetközileg ismert személyek közül a korábban orbánista megmondóemberek által intenzíven kritizált Ferenc pápát tartják a legtöbbre, neki 79 pontot adtak. A katolikus egyház vezetőjével egyébként az ellenzéki mezőny is szimpatizál (79 pont), Macronnak 66, Zelenszkijnek 58, Bidennek pedig 56 pontot adtak.

A felmérés kiderítette:

a fideszesek úgy tudják, az Amerikai Egyesült Államokat nagyobb mértékben terheli a felelősség (100-ból 75 pont) az orosz-ukrán háborúért, mint az orosz vezetést és Vlagyimir Putyint (70 pont),

de szerintük még Zelenszkij és az ukrán vezetés is nagyobb mértékben hibáztatható a konfliktusért (74 pont), mint az agresszor Oroszország. Az Orbán-pártiak szerint persze Soros Györgyöt is felelősség terheli a szomszédos országot sújtó háború miatt, neki 65 pontot adtak.

Az ellenzéki ikszelők szerint a háborús főkolompos Putyin (93 pont), de szerintük Orbán Viktor külpolitikája is említésre méltó (47 pont), az ukrán vezetés 39, míg az USA 37 pontot kapott ebben a kérdésben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!