Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bekérették a zágrábi magyar nagykövetet Orbán Viktor revizionista hőbörgése miatt

Orbán Viktor pihenteti gyomrát horvátországi nyaralásán 2019-ben.
Orbán Viktor pihenteti gyomrát horvátországi nyaralásán 2019-ben. Fotó: Mario Vuksan/Slobodna Dalmacija

Bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét kedden, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentésére, miszerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el őket, de jelen pillanatban nincsenek” – jelentette a Hina horvát hírügynökség.

Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli propagandaműsorában elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával.

A hallgatóságát rendszeresen sunyi Nagy-Magyarország-romantikával heccelő miniszterelnök ekkor arról is magyarázott:

„és természetesen, akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon”.

A horvát külügyminisztérium szerint az ilyen kijelentések szükségtelenül rontják a két ország jó baráti viszonyát.

Horvátország elítéli a magyar miniszterelnök kijelentését” – írta a tárca közleményében, hozzátéve: „elítélünk minden területi követelést a szomszédos államokkal szemben”.