Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Nézőpont: csak egyetlen politikus van, aki még Jakab Péternél is népszerűtlenebb

De a többi ellenzéki „vezető” is nagyjából ott van kedveltségben, mint a mezítláb szögbe lépés.

RövidenRöviden
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter, a tisztújítás előtt álló Jobbik elnökének népszerűsége az egyik legalacsonyabb az ellenzéki oldalon, nála csak Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke népszerűtlenebb – állítja a kormányközeli Nézőpont Intézet legújabb kutatása.

A második pártelnöki évét töltő politikust állítólag az aktív szavazók 23 százaléka szeretné fontos pozícióban látni, amelynél kisebb arányban csak Gyurcsány Ferenc támogatói vannak – olvasható a szombaton közzétett felmérésben, amely szerint

mindegyik vizsgált ellenzéki vezetőt elutasítja az aktív szavazók többsége.

Azt írták, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus: a választók mindössze 10 százaléka bízná meg őt felelős pozícióval, ugyanakkor több mint nyolcszor annyian nem tartanák ezt kívánatosnak (85 százalék).

Őt a legkisebb támogatottsággal rendelkezők rangsorában Jakab Péter követi 23 százalékos támogatottságával, akit egyúttal az aktív szavazók 62 százaléka nem szeretne fontos pozícióban látni. Az intézet szerint figyelemre érdemes, hogy a választást megelőző hónapban, márciusban még 4 százalékponttal magasabb volt a népszerűsége, ráadásul elutasítottsága is 7 százalékponttal nőtt azóta.

A felmérés szerint nemcsak Jakab Péter népszerűtlen, de a Jobbik támogatottsága is alaposan megkopott a négy évvel ezelőtti választás óta. Míg 2018-ban a pártot a választók 20 százaléka támogatta, addig a Nézőpont Intézet kutatása szerint a Jobbik jelenleg 3 százalékot szerezne egy „most vasárnap” tartott országgyűlési választáson.

Márki-Zay Péter és Donáth Anna támogatottsága megegyezik, a két politikust egyaránt a szavazók 24 százaléka támogatná, azonban elutasítottságban és ismertségben jelentős különbség mutatkozik. A hódmezővásárhelyi polgármestert a politikailag aktív magyarok 70 százaléka, míg a Momentum elnökét 42 százaléka nem bízná meg felelős politikai pozícióval.

Donáth Anna ismertsége azonban alacsonyabb, mint a többi ellenzéki vezetőé, az aktív szavazók 27 százaléka azért nem tudott válaszolni a kérdésre, mert nem ismerte – olvasható.

Mint írták, a vizsgált baloldali vezetők körében a Párbeszéd éléről távozó Karácsony Gergely főpolgármester a legnépszerűbb (32 százalék), ugyanakkor a személyét elutasítók közel kétszer akkora arányban (60 százalék) vannak, mint támogatói.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása április 25. és 27. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült, és a minta állítólag minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gyurcsány megszólalt, súlyos dolgot borított a rendőrségről

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány