Márki-Zay politikai hullája már Lázár Jánoshoz dörgölőzik

Márki-Zay Péter és Lázár János közös sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen 2022. május 3-án.
Márki-Zay Péter és Lázár János közös sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen 2022. május 3-án.

„Fegyverszünetet kötött” Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és az őt legyőző, politikai hullaként emlegető térségi fideszes országgyűlési képviselő, Lázár János; erről beszélt utóbbi kedden egy közös sajtótájékoztatón.

A kormánypárti és az „ellenzéki” politikus egyaránt azt hangoztatta, hogy a városért kíván dolgozni.

A választás után eljött az ideje a békesség helyreállításának, hogy a fejlődés lehetőségét közösen teremtsék meg Hódmezővásárhelyen – magyarázta a Márki-Zay Péter legyőzésével egyéni képviselői mandátumot szerző Lázár János.

Úgy fogalmazott, mindketten bebizonyították, hogy tudnak harcolni. A most megkötött fegyverszünetet célja, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen, nagyobb békében, jobb körülmények között tudják élni mindennapjaikat – fűzte hozzá.

Közölte, néhány kérdésben megállapodtak, melyekben a jövőben közösen együtt kívánnak dolgozni: képviselőként az a dolga, hogy a Modern városok programban szereplő projekteknek lendületet adjon kormányzati szinten, az önkormányzatnak pedig az, hogy ezeket megfelelő minőségben előkészítse.

Kitért arra is, hogy a járvány után kiemelten fontos az egészségügyben dolgozók közös támogatása, a hódmezővásárhelyi kórház ügye „nem lehet politikai téma”.

Márki-Zay reméli, hogy példát mutathat

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, a megbeszélés tartalmas volt és „építő jellegű”, amelyre hosszú listával érkezett. A témák egyike az ipari park 100 hektáros bővítése volt; az önkormányzat célja ezzel az, hogy minél több cég érkezzen a városba, és minél több munkahelyet teremtsenek.

Az önkormányzat szeretné, ha megvalósulhatna a 117 kilométeres kerékpárút- és mezőgazdaságiúthálózat-fejlesztési projekt is. A terveknek és a kisajátítási eljárásoknak novemberre kell elkészülniük. Ahhoz, hogy a kivitelezés megtörténhessen, az öt évvel ezelőtti 11 milliárd forintos forrásnál várhatóan nagyobb összegre lesz szükség – tudatta a politikus.

Az iskolaépületek energetikai felújításához kormányzati engedélyre lesz szükség a források átcsoportosítása érdekében, illetve további támogatásra hasonló beruházásokhoz – közölte a polgármester.

Márki-Zay Péter felajánlotta, hogy az önkormányzat, amiben tud, a kórház segítségére siet.

Reményét fejezte ki, hogy Hódmezővásárhely békés fejlődése példát mutathat az egész országnak, talán „az eddigi puskaporos hangulatot” sikerül az együttműködés felé terelni.

Kapcsolódó hírek