Az MTI Berki Krisztián érdemeiről: „influenszerként számos terméket reklámozott”

Az MTI Berki Krisztián érdemeiről: „influenszerként számos terméket reklámozott”

Az állami hírügynökség is beszámolt Berki Krisztián pénteki haláláról, minekutána a médiaceleb korábban a Ferencvárosi Torna Club vezérigazgatójaként is tevékenykedett, a 2019-es önkormányzati választáson pedig „független” főpolgármester-jelöltként indult a kétmilliós Budapesten, ahol végül 4045 szavazatot kapott.

Az FTC a honlapján azt írta, a most elhunyt kapuvédő a Ferencvárosban nevelkedett, de az FTC színeiben csak egyetlen alkalommal, egy emlékmeccsen lépett pályára. Futballozott Dunaújvárosban, Siófokon és Diósgyőrben is. Berki Krisztián aktív pályafutásának befejezése után, 2007-ben az FTC Zrt. vezérigazgatója lett, a posztról 2010 júniusában mondott le – méltatták.

Az MTI is megküzdött az érdemei felsorolásával, azt találták:

  • több valóságshow-ban, televíziós műsorokban és vetélkedőkben lépett fel,
  • majd „influenszerként számos terméket reklámozott”.

Berki Krisztiánt tavaly júliusban nem jogerősen, első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték, mert 2018 márciusában büntetőfékezett egy autóbusz előtt. Az autóbuszban több mint 2,5 millió, a gépkocsiban több mint 14 millió forintos anyagi kár keletkezett – írta akkor a Fővárosi Törvényszék.

D. Tóth Norbert, a Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese Berki Krisztián IX. kerületi otthonánál újságíróknak azt mondta: helyszíni szemlét folytatnak, idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a halálesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Arról pontos információt még senki sem közölt, hogy mi okozta Berki Krisztián halálát.

Azt a sajtóértesülést a BRFK megerősítette, hogy a helyszínen kábítószer-gyanús anyagot találtak és emiatt büntetőeljárást is indítottak.

Kapcsolódó hírek