Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Megszólalt az MNB az inflációról és költségvetési egyensúly kilátásairól

Matolcsy György bemondta, hogy Magyarországnak a 2020-as éveket is meg kell nyernie.

RövidenRöviden
Matolcsy György jegybankelnök az MNB 2022. április 26-i sajtótájékoztatóján.
Matolcsy György jegybankelnök az MNB 2022. április 26-i sajtótájékoztatóján.

Az előző évtized eredményes felzárkózási folyamata, és az elmúlt 2 év sikeres válságkezelése után Magyarországnak a 2020-as éveket is meg kell nyernie – magyarázta kedden, a Magyar Nemzeti Bank sajtótájékoztatóján Matolcsy György.

A jegybank elnöke szerint folytatni kell az infláció elleni küzdelmet, amíg az infláció el nem éri az árstabilitást jelentő 3 százalékot. Hozzátette, hogy várhatóan jövőre megkezdődhet az infláció visszatérése a jegybanki toleranciasávba.

Az MNB Monetáris Tanácsa kedden 100 bázispontos változtatással 5,40 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és ugyanekkora mértékben növelte a kamatfolyosó két szélét is.

Matolcsy György a 2010 utáni időszakhoz képest teljesen más feltételekre, nagyobb kockázatokra, de nagyobb lehetőségekre is számít a következő években. A folyamatok hasonlítanak majd arra, mint ami a 20. század 40-es és 70-es éveiben volt, hiszen a katonai, az energetikai, a pénzügyi hadviselés hatásai egyszerre jelentkeznek. Magyarországnak ebben a helyzetben az infláció letörése mellett törekednie kell a költségvetési egyensúly és a folyó fizetési mérleg egyensúlyára, valamint olyan termelékenységi fordulatra, amely fenntarthatóvá teheti a felzárkózást – fogalmazott.

Virág Barnabás a rendezvényen arról beszélt, hogy

az infláció idén áprilisban és éves szinten is elérheti a 9 százalékot, jelentős részben az orosz-ukrán háború és az Oroszország elleni szankciók hatásai miatt.

A magyar gazdaság alapjai ugyanakkor erősek, az első negyedéves GDP-növekedés megközelítheti a 8 százalékot, éves szinten meghaladhatja a 4 százalékot – tette hozzá az MNB alelnöke.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Napok óta zuhan a forint, ismét készülhetünk a 400-410-es euróra

Megszólalt az MNB a Revolut kapcsán, Matolcsyék már megint a neobank körül ólálkodnak: kezdhetnek aggódni az ügyfelek?

Matolcsy az Európa-bajnok magyar inflációról: „ma szombat van, holnap vasárnap lesz”

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány