Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Kiderült, ki veheti át Márki-Zay Péter országgyűlési mandátumát

Konszenzusos döntés született.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke.
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A „demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – írja a hat ellenzéki párt által jegyzett szombati közlemény.

A szöveg szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hozott a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.

Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzettek közül sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg – írták.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!