Mi történik? Előszedték Szlávik Jánost, rögtön beharangozott egy „esetleges hatodik hullámot”

Most, hogy vége a választásnak és a háborús médiazaj is csillapodik, időszerű lehet egy újabb COVID-hullám.

Mi történik? Előszedték Szlávik Jánost, rögtön beharangozott egy „esetleges hatodik hullámot”
Fotó: koronavirus.gov.hu

Elfogyhattak az oroszbarát propagandaanyagok az állami M1-en, miközben a választás lecsengésével egyelőre az ellenzék gyalázása is érdektelen, úgyhogy előkerítették Szlávik Jánost, hogy a koronavírusról beszéltessék.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a csütörtöki műsorba mondjuk nem sok újdonságot tudott hozni: a koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat – mondta.

Hozzátette: úgy tűnik, hogy a koronavírus mutációiban főként a vírus szaporodási képessége módosul, vagyis egyre jobban terjed emberről emberre. Ezzel párhuzamosan azonban enyhül a fertőzés lefolyása.

Az utóbbi időben méltatlanul háttérbe szorult COVID-celeb az oltás fontosságáról beszélve arról beszélt: ma már világos, hogy két oltás nem elegendő az omikron vagy az alvariánsai ellen, tehát szükség van a harmadikra is. Szlávik kérdésre elmondta azt is, hogy a nyaralás előtt érdemes ellenőrizni a célországban érvényes járványügyi szabályokat, hiszen sok országban megkövetelik a két vagy három oltást!

Nagyon sokan kaptak már oltást a világon és sokan vannak azok is, akik átestek a betegségen, ami azt jelenti, hogy az újabb hullám már enyhébb lesz, mint az eddigiek – magyarázta, megjegyezve:

a gyógyszergyártók ugyanakkor „gőzerővel” dolgoznak olyan új vakcinákon, amelyek egy esetleges hatodik hullám ellen nyújthatnak védelmet.

Kapcsolódó hírek