Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Mi történik? Előszedték Szlávik Jánost, rögtön beharangozott egy „esetleges hatodik hullámot”

Most, hogy vége a választásnak és a háborús médiazaj is csillapodik, időszerű lehet egy újabb COVID-hullám.

Mi történik? Előszedték Szlávik Jánost, rögtön beharangozott egy „esetleges hatodik hullámot”
Fotó: koronavirus.gov.hu

Elfogyhattak az oroszbarát propagandaanyagok az állami M1-en, miközben a választás lecsengésével egyelőre az ellenzék gyalázása is érdektelen, úgyhogy előkerítették Szlávik Jánost, hogy a koronavírusról beszéltessék.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a csütörtöki műsorba mondjuk nem sok újdonságot tudott hozni: a koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat – mondta.

Hozzátette: úgy tűnik, hogy a koronavírus mutációiban főként a vírus szaporodási képessége módosul, vagyis egyre jobban terjed emberről emberre. Ezzel párhuzamosan azonban enyhül a fertőzés lefolyása.

Az utóbbi időben méltatlanul háttérbe szorult COVID-celeb az oltás fontosságáról beszélve arról beszélt: ma már világos, hogy két oltás nem elegendő az omikron vagy az alvariánsai ellen, tehát szükség van a harmadikra is. Szlávik kérdésre elmondta azt is, hogy a nyaralás előtt érdemes ellenőrizni a célországban érvényes járványügyi szabályokat, hiszen sok országban megkövetelik a két vagy három oltást!

Nagyon sokan kaptak már oltást a világon és sokan vannak azok is, akik átestek a betegségen, ami azt jelenti, hogy az újabb hullám már enyhébb lesz, mint az eddigiek – magyarázta, megjegyezve:

a gyógyszergyártók ugyanakkor „gőzerővel” dolgoznak olyan új vakcinákon, amelyek egy esetleges hatodik hullám ellen nyújthatnak védelmet.