Több mint 12 ezren érkeztek csütörtökön Ukrajnából

Menekültek a beregsurányi határátkelőnél.
Menekültek a beregsurányi határátkelőnél. Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség/Antal Norbert

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint több mint 12 ezren érkeztek csütörtökön Ukrajnából Magyarországra: az ukrán-magyar határszakaszon 6666 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon 5661-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – írták.

A beléptetettek közül a rendőrség 1137 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy vonattal csütörtökön 907 ember, köztük 250 gyermek érkezett Budapestre. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek