Halálra égett egy ember Gyenesdiáson egy szabadtéri tűzgyújtáson

Halálra égett egy ember Gyenesdiáson egy szabadtéri tűzgyújtáson
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Égési sérüléseibe halt bele Gyenesdiáson egy ember, akit tűzoltók hoztak ki egy szabadtéri tűz területéről – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken.

A katasztrófavédelem egységeit még szerda délután riasztották azzal, hogy a Bem József utcánál, a lakóházak közelében ég az erdő aljnövényzete. A keszthelyi és badacsonytomaji tűzoltók az égő területen egy embert találtak a földön, akit kimentettek és átadtak a mentőknek.

Az MTI információi szerint egy idős férfit hoztak ki, de a katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt.

Tragédiát okozott a kerti növényi hulladék égetés GyenesdiásonSzerdán délután fél kettőkor érkezett a jelzés a…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Wednesday, April 13, 2022

A tűz egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indult, majd terjedt át a környező külterületre. A tűzoltók kiérkezésekor a sziklás, erősen emelkedő terepen már csaknem egy hektáron égett a száraz cserje és az aljnövényzet.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési körülményeit még vizsgálja, de azt is közölte, hogy Gyenesdiáson a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése, így a leveleket sem lett volna szabad meggyújtani.

Kapcsolódó hírek