Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Felmérés: Magyarország a világ egyik legboldogtalanabb országa

Csak Törökországban és Argentínában nagyobb a letargia.

30 ország lakóinak megkérdezésével készített globális boldogságtérképet az Ipsos, bemutatva, hogy hol mennyire tartják magukat boldognak az emberek.

A legvidámabb állapotot 100, míg a legkevésbé boldog állapotot 0 százalék jelezte a felmérésben. Az RTL.hu összefoglalójából kiderül: a legboldogabb ország 86 százalékkal Hollandia lett, melyet 85 százalékkal követ Ausztrália, míg Nagy-Britannia és Kína(!) 83-83 százalékkal osztozik a harmadik helyen. A negyedik helyen Indiát (82%), az ötödiken Franciaországot és Szaúd-Arábiát (81-81%) találjuk.

boldogsag-kutatas

Forrás: Ipsos/RTL.hu

Magyarország esetében 51% jött ki, ami alapján a harmadik legboldogtalanabb ország vagyunk.

Hazánk lakosságának 13 százaléka egyébként egyáltalán nem tartja magát boldognak. Egyedül Törökországot (41 százalék) és Argentínát (48 százalék) sikerült megelőznünk.

A felmérés megállapította, hogy világszerte a fizikális és mentális jólét, a család és a céltudatosság a boldogság fő forrásai. Ezeket az életkörülmény, a biztonságérzet, a kontroll, a természetben való tartózkodás, az értelmes munka és a több pénz követi. Kiderült az is, ami egyébként már laikus ésszel is kitalálható, hogy a közösségi média és a politika nem javít a boldogságérzeten.

Hazánk esetében a gyermekvállalás a globális átlagnál előrébb helyezkedik el, és a boldogság szempontjából fontos a természetben eltöltött idő is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!