Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Nekiesett a közmédia a kritizálni merészelő Bencsik Gábornak

Sorosozva, kommunistázva törli a lábát a „morális fölény” a saját holdudvara megmondójába.

Orbán Viktor exkluzív interjút ad az M1 propaganda-csatornájának 2021. március 31-én.
Orbán Viktor exkluzív interjút ad az M1 propaganda-csatornájának 2021. március 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Bencsiket utolérte a baloldali hisztéria” címmel közölt cikket a Híradó.hu kedd este, melyben az ellenzékiséggel nehezen vádolható Magyar Demokrata szerzőjét, Bencsik Gábort tapossák, miután a kormánypárti újságíró arról értekezett, hogy „a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”.

Pedig Bencsik Gábor – aki a Magyar Demokrata főszerkesztőjének, Bencsik Andrásnak az öccse – csak leírta, amit bárki láthat: hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag nem juthatnak be a közmédiába, a hírmagyarázók kormánypárti oldalról érkeznek, „a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg”.

Nem is kellett sokat várni a közmédia válaszára, ami olyan revolvercikk formájában érkezett, mellyel eddig csak ellenzéki szereplőknek szoktak nekiesni.

„A korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozó Bencsik Gábor is beállt abba a baloldali sorba, melynek tagjai rendszeresen, alaptalanul vádolják a közmédiát, amikor arról elmélkedett, hogy Márki-Zay Péter csütörtökön az M1 és a hirado.hu közös műsorának vendége lesz”

– indul a „cikk”, de a folytatás se gyengébb. A vérjobbos Bencsiket úgy is említik benne, mint

  • az egykoron Soros György egyik alapítványának dolgozó, jelenleg pedig egy jórészt kulturális megfontolásokból vásárolt hirdetésekből fenntartott(!), legfeljebb ezres nagyságrendben elérhető havilap főmunkatársa;
  • a diktatúrában tíz éven keresztül az akkor még pártkiadványnak számító Nők Lapjának dolgozó újságíró;
  • a kiegyensúlyozottságot hírből sem ismerő és korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége egykori főtitkára;
  • a Horn Gyula kormánya idejében a Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége elnökének is megválasztott Bencsik Gábor.

Bencsik kritikáit egyébként kikérték maguknak. Válaszuk szerint a szerzőnek nem tűnt fel, hogy a közmédia januárban indított elemző műsorába pártpolitikusok – sem kormányzati, sem ellenzéki oldalról – eddig sem kaptak meghívást, de ugyanezen időszak alatt a műsornak több, az ellenzéki oldalhoz köthető politológus, egykori politikus vagy éppen a szocialistából fideszessé vedlett Szili Katalin is vendége volt!

Az egész lármának egyébként nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani: az inkább színjátéknak tűnő kakaskodás valószínűleg csak Brüsszelnek szól (ahogy Bende Balázs főpropagandista leépítése is), hogy lám, mit meg nem tesz az Orbán-kormány a virágzó, pártatlan közmédiáért: még a saját embereivel is kemény csörtéket folytattat, hogy a nyomorult ellenzéknek megfeleljen.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt