Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Bukik a rezsim: a Momentum nem vesz részt az Országgyűlés alakuló ülésén

Majd csak később teszik le az esküt, amikor senki nem látja, mivel utólag is lehet.

Hajnal Miklós és Fekete-Győr András, a Momentum politikusai az ellenzéki összefogás kampányában.
Hajnal Miklós és Fekete-Győr András, a Momentum politikusai az ellenzéki összefogás kampányában. Fotó: Facebook/Hajnal Miklós

Nem vesznek részt az Országgyűlés alakuló ülésén a Momentum Mozgalom képviselői, de a mandátumukat felveszik – közölte Hajnal Miklós, a párt Budapest 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője szerdán váratlan helyen, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában, ahová eddig ellenzéki politikust az utóbbi években gyakorlatilag sosem engedtek be, hívtak meg.

Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja Orbán Viktor házi rádiójában arról magyarázott: a mandátumot azért veszik fel, mert a választóktól megbízást kaptak a képviseletükre, de az alakuló ülés bojkottja szimbolikus üzenet!

A bojkott oka, hogy az ellenzéki képviselőknek kevesebb jogkörük van, mint korábban, például nem mehetnek be közintézményekbe, nem alakíthatnak vizsgálóbizottságokat – fejtette ki, hozzátéve: a képviselők korábbi jogköreit helyre kell állítani.

Megjegyezte, hogy a mandátumot ennek ellenére is felvehetik, mert a képviselők utólag is tehetnek esküt. A párt száz százalékban felkészült erre a feladatra – emelte ki.

A választási eredményt értékelve arról beszélt: a Fidesz úgy alkotta meg egyoldalúan a választási rendszert, hogy „nekik lejtsen a pálya”, ezért az ellenzéknek akkor volt a legtöbb esélye győzni, ha közösen indul a Fidesz ellen.

Az ellenzéknek azonban önvizsgálatot kell gyakorolnia, mert nemcsak külső tényezők miatt veszített, hanem voltak hibák a kampány alatt, amelyekből tanulni kell – vélekedett Hajnal Miklós.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!