Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

25 fok is lehet nagypénteken, majd ránk zuhan a hidegfront

Vihar Budapesten.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Őrült hullámzás várható az előttünk álló napokban: az Időkép előrejelzése szerint pénteken helyenként kora nyári időnek örülhetünk, a hétfő viszont fagyosan indulhat, a legmelegebb órákban sem lesz melegebb 13 foknál.

Mint írták, csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, csapadéktól nem kell tartanunk. Északnyugaton élénk, helyenként erős lehet a déli-délkeleti szél. A hajnali -2 és +7 fokokat 18-23 fok követi majd.

Nagypénteken aztán egy hidegfront érkezik, melynek hatására északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és az ország északi felében futózáporokra számíthatunk.

A front előtt 20 fok feletti értékeket mérhetünk, délen 24-25 fokra is van kilátás.

A front után befutó szél élénk, zivatarok környezetében erős lehet.

Hűvösebb napok a hosszú hétvége folytatásában

Szombaton a Dunától keletre lehet inkább szükség esernyőre, de nagy mennyiségű zuhéra nem figyelmeztetnek a szakemberek, északon lehet némi égzengés. Keleten a felhők fognak dominálni, a Dunántúlon naposabb idő várható. Sokfelé megerősödik az északi szél, helyenként közel viharos erősségű lökések is várhatók lesznek. 12-18 fokos hőmérséklet-maximumokra számíthatunk, délen lesz melegebb, északon hűvösebb.

Az élénk szél húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is velünk marad, 15 foknál több nem lesz várható. Hajnalonként többfelé fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet, vasárnap 10-14, hétfőn 8-13 fok valószínű. Hogy valami jó hírt is mondjunk: mindkét nap napos, gomolyfelhős időt tartogat, gyenge záporokra vasárnap az ország középső tájain, hétfőn pedig elszórtan számíthatunk.