Belföld

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Újraszámlálást követel a Mi Hazánk az elvett mandátum miatt

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, miniszterelnök-jelöltje a párt kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Fővárosi Művelődési Házban 2022. április 1-jén.
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, miniszterelnök-jelöltje a párt kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Fővárosi Művelődési Házban 2022. április 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szavazatok újraszámlálását követelte szombaton közleményben a Mi Hazánk, miután „az utolsó pillanatban” elvettek egy mandátumot tőle. A párt jogorvoslatot kér.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke által aláírt közlemény szerint a szavazatok 99 százalékának megszámlálásakor még mindig hét parlamenti mandátuma volt a pártnak.

„De ahogy a külhoni voksokat kezdték összesíteni, rohamosan csökkenni kezdett a Mi Hazánk százalékos eredménye, és egy egyéni választókerületben történt, csupán néhány szavazaton múló fordítás miatt is nőtt a Fidesz listájára érkező töredékszavazatok aránya” – áll a szövegben.

Mindössze 48 szavazat alapján vették el a Mi Hazánktól a hetedik mandátumot, amely a Fideszhez került, így a kormánypárt biztos kétharmaddal rendelkezhet a következő ciklusban – írta Toroczkai László.

„Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen egy zsáknyi, félig megsemmisített szavazólapot találtak, amelyeken jól láthatóan a Mi Hazánkra is adott voksok voltak, Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatokat ápoló VMSZ aktivistái kézbesítették, átvételi elismervény nélkül”

a szavazólapokat, a Mi Hazánk nem fogadja el a jelenlegi helyzetet a vizsgálatok lezárásáig – olvasható a közleményben. A párt a szavazatok újraszámlálását és ellenőrzését kezdeményezi.

Ez is érdekelhet: Minden szavazatot megszámoltak, maradt a Fidesz-KDNP-kétharmad, végül 135 mandátummal

Kapcsolódó hírek

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben

Fasiszta hisztipárt: LMBTQ-propaganda zajlik a Magyar Nemzeti Múzeumban!

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Toroczkai László meghamisította a Partizán videóját

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

„Újabb Mi Hazánk-siker: 18 év alatt nem látogatható a Nemzeti Múzeum kiállítása”

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!