Csókay András az újabb kétharmadról: a Szentlélek leszállt Magyarországra és segített bölcsen dönteni az embereknek

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Vasárnap este meggyőződtem arról, amiben mélyen hiszek, hogy a Szentlélek nem ment szabadságra, hanem működik” – nyilatkozta a Mandinernek Csókay András, a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpár végső szétválasztó műtétjét levezénylő idegsebész az április 4-i, újabb fideszes kétharmadot hozó országgyűlési választás kapcsán.

Csókay a közvélemény-kutatások tükrében váratlan fordulatnak nevezte a fideszes gőzhenger tarolását. Szerinte ez azt mutatja, hogy „váratlan fordulat történt a magyar lelkekben”.

„Lényeges, hogy mennyi ima szállt az ég felé azért, hogy Magyarország a józan ész szerint válasszon. Ez a hatalmas mozgalom megindította a Szentlelket, aki leszállt Magyarországra és rengeteg embernek segített bölcsen dönteni”

– vélekedett a professzor. Szerinte a vidékiek jóval bizakodóbbak voltak, mint a fővárosiak (Budapestet gyakorlatilag teljesen el is hozta az ellenzék – szerk.), úgy gondolja, nem csak kiábrándult jobboldaliak tértek vissza a Fideszhez, de kiábrándult baloldaliak is odapártoltak.

Csókay – teljesen bibliai síkra terelve az interjút –, ezután arról értekezett, hogy „nekünk is tovább kell harcolnunk, ahogy Jézus is végigvitte harcát a gonosz ellen, kereszthalálán keresztül eljutva győzelméig, a feltámadásig”. Úgy látja, van esély a nemzeti megbékélésre, ehhez szerinte a Szűzanyához kell fordulni.

Kapcsolódó hírek