Időjárás

Kiadós havazás, ónos eső jöhet a folytatásban, de délen, délkeleten akár 15 fokot is mutathat a hőmérő

Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Republikon: az aktív korúak 28 százaléka elhagyná Magyarországot egy újabb Fidesz-győzelem esetén

RövidenRöviden
Résztvevők a Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervező ellenzéki összefogás szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción 2022. március 1-jén.
Résztvevők a Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervező ellenzéki összefogás szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción 2022. március 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A választók 27 százaléka, az aktív korúak 28 százaléka látja úgy, hogy elhagyná Magyarországot, ha az áprilisi választások újabb Fidesz-győzelmet hoznak

– derítette ki a Republikon Intézet március 26-29. között, 800 fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatása (pdf), melyet szerdán közöltek.

A felmérés szerint minden harmadik aktív korú magyar munkavállaló gondolkodott már azon, hogy külföldön próbál szerencsét, a legtöbben az alacsony magyar bérek miatt forgatják ezt az ötletet a fejükben. A válaszadók 32 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy az elmúlt 12 évben Orbán Viktor teljesen leépítette az országban a demokráciát, így nem érdemes itt élni.

A Republikon szerint jelenleg hibahatáron belüli, 2 százalékos különbség van a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért között, a kormányoldal 35, az ellenzék 33 százalékos támogatottsággal bír, a felmérés során megkérdezett választók 29 százaléka viszont nem tudta vagy nem akarta megmondani, hogy melyik pártot preferálja.

Szintén szerdán került ki a Medián mérése, mely szerint szinte borítékolható a hétvégi Fidesz-győzelem, pusztán az a kérdés nyitott, hogy mennyivel nyerjen a kormányoldal.

Ezek is érdekelhetnek

Kvíz: Ki mondta? Orbán Viktor vagy egy gyakorló elmebeteg?

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal

Karsai Dánielt szenvedésre ítélte a Fidesz a Parlamentben

„Faszagyerek, igazi államférfi” – ezek Orbán Viktor legjobb tulajdonságai a fideszesek szerint

Kubatov Gábor: kétszáznégy nap múlva véget lehet vetni a „rémálomnak”

Hála a vidéknek, ismét emelkedőben a Fidesz támogatottsága