Kocsis Máté nagyon felhúzta magát: Nem, nem és nem! Gyurcsány álljon le a háborús hergeléssel!

Arra is megkérte a DK elnökét, hogy „mélyen gondolkodjon el, és szálljon magába”.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án.
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

„Nem, nem és nem! Nem keveredhetünk bele a háborúba! Gyurcsány úr! Ne kérje, ne tegyen ilyen nyomást a magyarokra!”

– kezdődik Kocsi Máté zavarba ejtő, uszodai lányöltözők hangulatát idéző legújabb sivalkodása, melyben a Putyin-barát kormánypárt frakcióvezetője „felszólította” a DK elnökét, hogy „álljon le a háborús hergeléssel”, ne kockáztassa a magyarok békéjét és biztonságát!

Kocsis Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán megjelent posztjára reagált, amelyben a volt miniszterelnök a „Zelenszkij-Orbán vita lényegéről” írva úgy értékelt:

Orbán Viktor „gyáva, erkölcstelen nemzetként szeretne bennünket látni, láttatni”.

„Orbán szerint életünk ára a bűnbeesés. Az élethez szar alakká kell válnunk – mondja. Meg se próbál más utat ajánlani a nemzetnek. (…) Miért osztoznánk az ő bűnében? Van más választás” – fogalmazott a DK elnöke.

A Zelenszkij-Orbán vita lényege Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok?Orbán ezt a választást…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Friday, March 25, 2022

Kocsis Máté ezen rettentően felhúzta magát, és szolgálatba helyezte magát minden magyar nevében: „Nem, nem válunk »szar alakká« – ahogy mondja –, és nem leszünk gyávák, erkölcstelenek, ha ki akarunk maradni két másik ország konfliktusából” – magyarázta.

Szerinte ennek az ügynek sokkal nagyobb a tétje, mint egy hétköznapi politikai vitának. „Életveszélyes, amiért maga biztosan nem fogja vállalni a felelősséget. Sosem tette. Tudja, mivel járna a részvétel, mégis belehajszolná az országot. Még mindig” – riogatott Kocsis Máté. Arra is felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy „ne hadováljon” más útról, hiszen ő is pontosan tudja, vagy kimaradunk, vagy belekeveredünk a háborúba.

„Álljon le a háborús hergeléssel! Most hétvége jön. Mélyen gondolkodjon el, és szálljon magába: tényleg ér annyit a politikai verseny, hogy kockára tegye a magyarok békéjét és biztonságát?” – dramatizált Kocsis Máté, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc posztja világossá teszi mindenki számára, mi a tét április 3-án, hiszen nem kérdéses, hogy az ellenzék mit akar!

Kapcsolódó hírek