Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Ellenzék: a kormányfő és a jegybankelnök felelős a gazdaság rossz állapotáért és a magas inflációért

Z. Kárpát Dániel arról beszélt, a forint drámai romlása részben tudatos folyamat eredménye.

Ellenzék: a kormányfő és a jegybankelnök felelős a gazdaság rossz állapotáért és a magas inflációért
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő és a jegybankelnök felelősségét hangoztatták csütörtöki online sajtótájékoztatójukon ellenzéki képviselők abban, hogy magas az infláció és rossz állapotban van a magyar gazdaság.

Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: a Magyar Nemzeti Bank nem tesz érdemi lépéseket az inflációs kockázat csökkentése érdekében, miközben legfrissebb előrejelzésük szerint idén akár tíz százalékhoz közelítő drágulás sem elképzelhetetlen, amin alig egy százalékpontnyit csökkentett a kormányzati árstop.

Duplájára nőtt az MNB inflációs előrejelzése

Online sajtótájékoztató: Duplájára nőtt az MNB inflációs előrejelzése: a pénzromlás drámai ütemét az Orbán-kormány képtelen kezelni.Tartja:🔵 Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője és🔵 Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője#egységbenmagyarországért

Posted by Egységben Magyarországért on Thursday, March 24, 2022

Szerinte a forint hetek óta „intenzív osztályon fekszik”, a gazdaságot „lélegeztetőgépek és csövek tartják életben”, amiben Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök teljes alkalmatlansága mutatkozik meg.

A magyar gazdaságot szétromboló két szereplő szemlesütve menekül a romok alól

– fogalmazott Varju László, hangot adva annak a véleményének, hogy „Orbánék már nem is akarnak szembenézni saját tetteik következményeivel”.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: a forintválság megoldásának kulcsa a miniszterelnök-csere és a jegybank működési filozófiájának átalakítása. A forint drámai romlása szerinte részben tudatos folyamat eredménye:

Orbán Viktor és csapata a nemzetközi szövetségeseinek és az exportáló nagy cégeknek igyekszik kedveskedni a tudatosan gyengített forinttal, a Magyar Nemzeti Bank mindehhez asszisztál.

Z. Kárpát Dániel ezermilliárdos nagységrendű különadónak nevezte a gyenge forintot, mondván, a rossz árfolyam költségei minden termék árába beépülnek. Sürgette az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek általános forgalmi adójának csökkentését és a szociális háló „visszafoltozását”.